Рецепт Хлібці макове-кунжутні фото

Хлібці макове-кунжутні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Здобне дрожевое тісто , Насіння , Кунжут
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На полуденок , Для дітей , На природу , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 12
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Ароматні хлібці з ніжним м'якушем відмінно підійдуть до сніданку або будуть відмінним доповненням до вечірнього чаю.


Опис приготування:

Кунжут і мак збагачують випічку ароматом і роблять чаювання приємніше. Дуже рекомендую приготувати такий хлібець!

  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Борошно пшеничне в / с - 3 склянки (по 200 мл)
  • Манна крупа - 1/2 склянки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 150 Щепоток
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Мак - 1/2 склянки
  • Кунжут - 1/2 склянки
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка (сухі)
хлібці макове-кунжутні - фото крок 1
Тісто я замішую в хлібопічці. У відерце наливаю теплого молока навпіл з водою, додаю цукор, сіль і масло. Висипаю двічі просіяне з манкою борошно, додаю кунжут і мак, кладу дріжджі. І включаю програму замісу тіста.
хлібці макове-кунжутні - фото крок 2
Вимішати тісто має підійти втричі. Воно ніжне і слухняне.
хлібці макове-кунжутні - фото крок 3
Змазаними маслом руками обробити тісто на шматочки, розтягніть кожен шматочок в овальну корж, скрутіть в рулет-рогалик і викладіть на лист з пергаментом. Дайте підійти хлібці вдвічі і випікайте в прогрітій до 200 градусів духовці, плеснув спочатку на дно духовки півсклянки гарячої води.
хлібці макове-кунжутні - фото крок 4
Готові хлібці викладіть на дошку і, накривши рушником, дайте охолонути. Подавати булочки смачно з медом.

Схожі рецепти