Рецепт Хлібці макове-кунжутні фото

Хлібці макове-кунжутні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджове тісто, Здобне дрожевое тісто, Насіння, Кунжут
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви, Рецепти для схуднення
На полуденок, Для дітей, На природу, На сніданок
Випічка, Хліб

Ароматні хлібці з ніжним м'якушем відмінно підійдуть до сніданку або будуть відмінним доповненням до вечірнього чаю.


Кунжут і мак збагачують випічку ароматом і роблять чаювання приємніше. Дуже рекомендую приготувати такий хлібець!

  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Борошно пшеничне в / с - 3 склянки (по 200 мл)
  • Манна крупа - 1/2 склянки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 150 Щепоток
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Мак - 1/2 склянки
  • Кунжут - 1/2 склянки
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка (сухі)
хлібці макове-кунжутні - фото крок 1
Тісто я замішую в хлібопічці. У відерце наливаю теплого молока навпіл з водою, додаю цукор, сіль і масло. Висипаю двічі просіяне з манкою борошно, додаю кунжут і мак, кладу дріжджі. І включаю програму замісу тіста.
хлібці макове-кунжутні - фото крок 2
Вимішати тісто має підійти втричі. Воно ніжне і слухняне.
хлібці макове-кунжутні - фото крок 3
Змазаними маслом руками обробити тісто на шматочки, розтягніть кожен шматочок в овальну корж, скрутіть в рулет-рогалик і викладіть на лист з пергаментом. Дайте підійти хлібці вдвічі і випікайте в прогрітій до 200 градусів духовці, плеснув спочатку на дно духовки півсклянки гарячої води.
хлібці макове-кунжутні - фото крок 4
Готові хлібці викладіть на дошку і, накривши рушником, дайте охолонути. Подавати булочки смачно з медом.

Схожі рецепти