Хлібці макове-кунжутні
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви, Рецепти для схуднення
Ароматні хлібці з ніжним м'якушем відмінно підійдуть до сніданку або будуть відмінним доповненням до вечірнього чаю.
Кунжут і мак збагачують випічку ароматом і роблять чаювання приємніше. Дуже рекомендую приготувати такий хлібець!
- Молоко - 200 мілілітрів
- Вода - 150 мілілітрів
- Борошно пшеничне в / с - 3 склянки (по 200 мл)
- Манна крупа - 1/2 склянки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 150 Щепоток
- Вершкове масло - 50 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Мак - 1/2 склянки
- Кунжут - 1/2 склянки
- Дріжджі - 1 Чайна ложка (сухі)
Тісто я замішую в хлібопічці. У відерце наливаю теплого молока навпіл з водою, додаю цукор, сіль і масло. Висипаю двічі просіяне з манкою борошно, додаю кунжут і мак, кладу дріжджі. І включаю програму замісу тіста.
Вимішати тісто має підійти втричі. Воно ніжне і слухняне.
Змазаними маслом руками обробити тісто на шматочки, розтягніть кожен шматочок в овальну корж, скрутіть в рулет-рогалик і викладіть на лист з пергаментом. Дайте підійти хлібці вдвічі і випікайте в прогрітій до 200 градусів духовці, плеснув спочатку на дно духовки півсклянки гарячої води.
Готові хлібці викладіть на дошку і, накривши рушником, дайте охолонути. Подавати булочки смачно з медом.