Кунжутні косички з тіста на заквасці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам хочеться порадувати рідних різними варіантами хліба, подивіться, як приготувати кунжутне косички з тіста на заквасці - оригінальну випічку, яка стане заміною класичному хлібу.
Приготовані за цим рецептом хлібні косички відмінно підійдуть як до перших, так і до других страв. Більш того, такі кіски можна подати до чашечки кави в якості ситної ароматної булочки. Ви можете використовувати як кунжут, так і насіння соняшнику для прикраси даної випічки. Раджу вам не збільшувати кількість солі в рецепті, за правилами приготування хліба її кількість повинна становити 2% від усієї кількості борошна в тісті.
- Біла пшеничне борошно - 260 грам(60 г закваски, 200 г в тісто)
- Вода - 330 грам(60 г в закваску, 270 г в тісто)
- Пшенична цільнозерновий мука - 240 грам
- Дріжджі (опара) - 120 грам
- Сіль - 10 грам
- Кунжут - 50 грам
- Дріжджі стартер - 1 Ст. Ложка
1. Приготуйте закваску: воду змішайте з закваскою-стартером, добре перемішайте. Додайте борошно і знову добре перемішайте. Накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.
2. Розведіть закваску водою в мисці тістоміса, додайте сіль, просіяне білу пшеничну і цельнозерновую борошно. Вимісити тісто протягом 5 хвилин 2 швидкості. Викладіть тісто в змащену олією миску.
3. Зберіть краю тесту до середини, переверніть і сгладьте його поверхню. Накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 3-4 годину. Викладіть тісто на робочу поверхню, присипану борошном, і округлятимете. Розділити тісто 12 частин.
4. Округлите кожну частину, зібравши краю до середини, перевернувши його і сформувавши кулька. Розплющите кульку в коржик, загніть протилежні краї коржика до центру і переверніть швом вниз.
5. Зверху зробіть два поздовжніх надрізу, не прорізаючи верхній край прямокутника, переплетення волосся. Кінці кісок скріпіть так, щоб вийшов гострий кут.
6. Викладіть заготовки на деко, покритий пергаментом, накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 1 час. Збризніть косички водою і викладіть верхньою стороною в тарілку з насінням кунжуту.
7. Назад викладіть косички на деко і випікайте в розігрітій до 220 градусів духовці 12-15 хвилин. Остудіть косички. Смачного!