Пиріг до чаю з тіста на заквасці
(покроковий рецепт з фото)
Коли гості вже на порозі, дуже корисно знати, як приготувати пиріг до чаю з тіста на заквасці. Фитир - це єгипетський десерт, який готують на дріжджовому тесті, але тісто на заквасці нічим не гірше.
Як правило, пиріг до чаю повинен бути дуже ніжним, вологим і ароматним. Такого ефекту можна досягти за допомогою нарізаних фруктів, які потрібно додати в якості начинки, але в цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати неймовірно смачний пиріг з кремом. Це - традиційна єгипетська випічка, про яку напевно чув кожен. Особливістю цього пирога є заварний крем і листкове тісто, які після приготування тануть у роті.
- Біла пшеничне борошно - 390 грам(80г в закваску, 310г в тісто)
- Вода - 80 грам (кімнатної температури)
- Дріжджі - 160 грам
- Вершкове масло - 180 грам
- Цукор - 180 грам
- Яйце - 2 штуки(1 в тісто, 1 в вершках)
- Кукурудзяний крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Пшеничний стартер - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 520 мілілітрів(120мл в тісто, 400мл в крем)
- Сіль - 1 щіпка
1. Приготуйте опару: стартер розведіть водою кімнатної температури і добре перемішайте. Додайте просіяне борошно і перемішайте. Суміш накрийте плівкою і залиште на 8 годин при кімнатній температурі.
2. Перекладіть опару в миску, додайте тепле молоко, куряче яйце і сіль. Додайте просіяне борошно і перемішайте спочатку лопаткою, після - рукою. Вимісити тісто протягом 10-15 хвилин, періодично б'ючи тісто об стіл.
3. Округлите тісто і викладіть його в змащену олією миску. Накрийте харчової плівкою і залиште при кімнатній температурі на 3-4 годину. Викладіть тісто на робочу поверхню, розділився на дві частини.
4. Округлите їх і розкачайте в прямокутник середньої товщини. Рівномірно розподіліть м'яке вершкове масло по тесту. Поверніть тісто в рулет, потім - равликом. Перекладіть тісто в пакет і покладіть в холодильник на 1 час.
5. Приготуйте крем: збийте яйце на найвищій швидкості міксера. Частинами додайте цукор і збийте до білої пишної маси. Додайте крохмаль і тепле молоко.
6. Перелийте отриману суміш в сотейник і на невеликому вогні проваріть до загустіння. Зніміть крем з вогню і остудіть. Кожну частину тіста тонко розкачати, складіть в кілька шарів і розкачайте в прямокутний пласт розміром з форму для випічки.
7. Викладіть тісто в вистеленную пергаментом форму так, щоб утворилися невеликі бортики. Зверху розподіліть заварний крем і прикрийте другим шаром тіста, акуратно защіпнув краю і підігнувши їх вгору.
8. Наколи тісто виделкою і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин. Повністю остудіть пиріг і посипте його цукровою пудрою. Смачного!