Рецепт Куліш пшоняний фото

Куліш пшоняний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Крупи , Пшоно і пшениця , Сало
Дієтичне харчування
На обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Класичний рецепт кулешу пшоно, як мені здається, треба знати всім, - адже це відмінна альтернатива вже приїлися гарнірів, та ще й яка! - смачно, ситно, і дуже просто готується, спробуйте!

Опис приготування:

Якщо поглянете на список інгредієнтів, впевнена, ви зрозумієте, що цей простий рецепт кулешу пшоно - просто-таки ідеальне поле для кулінарних експериментів, - всі інгредієнти прості, готується страва швидко, так що розгулятися фантазії є де. Я ж пропоную тільки, скажімо так, базовий рецепт. Приступимо?

Отже, як приготувати куліш пшоняний:

1. Крупу потрібно дуже ретельно промити, і варити в киплячій підсоленій воді або бульйоні, не забуваючи помішувати.

2. Поки каша вариться, цибуля чистий, моєму і дрібно шаткуємо. Сало або шпик (у кого що є в господарстві) нарізаємо дрібними кубиками.

3. На сковороді на маленькому вогні припускаємо трохи сало, щоб виділився жир, і подачі лука.

4. Обсмажуємо, поки цибуля не стане золотистим, - і поставки з годинником. Приправи, сіль, перець і свіжу зелень додаємо до смаку.

Готово! Час приготування такого кулешу пшоно я точно не вказую, так як кожна господиня готує його по-різному, - хтось любить пожиже, а хтось - погуще. Спробуйте, і знайдіть своє оптимальне поєднання смаку і консистенції. Приємною готування!


  • Пшоно - 1 Склянка
  • Шпик - 200 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
Якщо поглянете на список інгредієнтів, впевнена, ви зрозумієте, що цей простий рецепт кулешу пшоно - просто-таки ідеальне поле для кулінарних експериментів, - всі інгредієнти прості, готується страва швидко, так що розгулятися фантазії є де. Я ж пропоную тільки, скажімо так, базовий рецепт. Приступимо?

Отже, як приготувати куліш пшоняний:

1. Крупу потрібно дуже ретельно промити, і варити в киплячій підсоленій воді або бульйоні, не забуваючи помішувати.

2. Поки каша вариться, цибуля чистий, моєму і дрібно шаткуємо. Сало або шпик (у кого що є в господарстві) нарізаємо дрібними кубиками.

3. На сковороді на маленькому вогні припускаємо трохи сало, щоб виділився жир, і подачі лука.

4. Обсмажуємо, поки цибуля не стане золотистим, - і поставки з годинником. Приправи, сіль, перець і свіжу зелень додаємо до смаку.

Готово! Час приготування такого кулешу пшоно я точно не вказую, так як кожна господиня готує його по-різному, - хтось любить пожиже, а хтось - погуще. Спробуйте, і знайдіть своє оптимальне поєднання смаку і консистенції. Приємною готування!

Схожі рецепти