Куліш пшоняний
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт кулешу пшоно, як мені здається, треба знати всім, - адже це відмінна альтернатива вже приїлися гарнірів, та ще й яка! - смачно, ситно, і дуже просто готується, спробуйте!
Якщо поглянете на список інгредієнтів, впевнена, ви зрозумієте, що цей простий рецепт кулешу пшоно - просто-таки ідеальне поле для кулінарних експериментів, - всі інгредієнти прості, готується страва швидко, так що розгулятися фантазії є де. Я ж пропоную тільки, скажімо так, базовий рецепт. Приступимо?
Отже, як приготувати куліш пшоняний:
1. Крупу потрібно дуже ретельно промити, і варити в киплячій підсоленій воді або бульйоні, не забуваючи помішувати.
2. Поки каша вариться, цибуля чистий, моєму і дрібно шаткуємо. Сало або шпик (у кого що є в господарстві) нарізаємо дрібними кубиками.
3. На сковороді на маленькому вогні припускаємо трохи сало, щоб виділився жир, і подачі лука.
4. Обсмажуємо, поки цибуля не стане золотистим, - і поставки з годинником. Приправи, сіль, перець і свіжу зелень додаємо до смаку.
Готово! Час приготування такого кулешу пшоно я точно не вказую, так як кожна господиня готує його по-різному, - хтось любить пожиже, а хтось - погуще. Спробуйте, і знайдіть своє оптимальне поєднання смаку і консистенції. Приємною готування!
- Пшоно - 1 Склянка
- Шпик - 200 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
Отже, як приготувати куліш пшоняний:
1. Крупу потрібно дуже ретельно промити, і варити в киплячій підсоленій воді або бульйоні, не забуваючи помішувати.
2. Поки каша вариться, цибуля чистий, моєму і дрібно шаткуємо. Сало або шпик (у кого що є в господарстві) нарізаємо дрібними кубиками.
3. На сковороді на маленькому вогні припускаємо трохи сало, щоб виділився жир, і подачі лука.
4. Обсмажуємо, поки цибуля не стане золотистим, - і поставки з годинником. Приправи, сіль, перець і свіжу зелень додаємо до смаку.
Готово! Час приготування такого кулешу пшоно я точно не вказую, так як кожна господиня готує його по-різному, - хтось любить пожиже, а хтось - погуще. Спробуйте, і знайдіть своє оптимальне поєднання смаку і консистенції. Приємною готування!