Пшоняний млинці «боярські»
(покроковий рецепт з фото)
Млинці за цим рецептом виходять толстенькими, але дуже смачними і ситними, з безліччю маленьких дірочок. Ніжні і в міру солодкі, вони чудово підійдуть для сніданку або полудня.
Млинці люблять все! Подайте ці смачні млинці з медом, сметаною або варенням - і вся родина буде в захваті. До того ж, приготування цих млинців допоможе утилізувати недоїдену пшоняну кашу або залишилася жменьку пшона.
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Олія соняшникова - 4 Ст. Ложки
- Молоко - 800 мілілітрів
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Пшоно - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Вершкове масло - 50 грам
- Куряче яйце - 5 штук
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (для смаження)
- Вершкове масло - 70 грам (для змазування млинців)
Змішайте дріжджі з частиною борошна, додайте в тепле молоко разом з 1 ст.Л. Цукру. Зачекайте до освіти "пінної шапочки" .
У склянку гарячого молока додайте пшоно і ложку цукру, накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин. Через 10 хвилин каша готова. Прохолодний.
Перебити кашу блендером кілька разів.
Додайте в кашу жовтки, добре все перемішайте.
Змішайте опару з пшоняної сумішшю.
Додайте борошно.
Окремо збийте білки.
Додайте білки до тесту і добре перемішайте.
Обсмажуйте млинці, змащуючи сковорідку рослинним маслом, а самі млинці - вершковим.
Смачного!