Рецепт Пшоняний млинці «боярські» фото

Пшоняний млинці «боярські»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Дріжджове тісто, Крупи, Пшоно і пшениця
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На сніданок
Випічка, Солодке, Млинці

Млинці за цим рецептом виходять толстенькими, але дуже смачними і ситними, з безліччю маленьких дірочок. Ніжні і в міру солодкі, вони чудово підійдуть для сніданку або полудня.

Млинці люблять все! Подайте ці смачні млинці з медом, сметаною або варенням - і вся родина буде в захваті. До того ж, приготування цих млинців допоможе утилізувати недоїдену пшоняну кашу або залишилася жменьку пшона.

  • Дріжджі сухі - 7 грам
  • Олія соняшникова - 4 Ст. Ложки
  • Молоко - 800 мілілітрів
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
  • Пшоно - 1 Склянка
  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Куряче яйце - 5 штук
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (для смаження)
  • Вершкове масло - 70 грам (для змазування млинців)
пшоняний млинці
Змішайте дріжджі з частиною борошна, додайте в тепле молоко разом з 1 ст.Л. Цукру. Зачекайте до освіти "пінної шапочки" .
пшоняний млинці
У склянку гарячого молока додайте пшоно і ложку цукру, накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин. Через 10 хвилин каша готова. Прохолодний.
пшоняний млинці
Перебити кашу блендером кілька разів.
пшоняний млинці
Додайте в кашу жовтки, добре все перемішайте.
пшоняний млинці
Змішайте опару з пшоняної сумішшю.
пшоняний млинці
Додайте борошно.
пшоняний млинці
Окремо збийте білки.
пшоняний млинці
Додайте білки до тесту і добре перемішайте.
пшоняний млинці
Обсмажуйте млинці, змащуючи сковорідку рослинним маслом, а самі млинці - вершковим.
пшоняний млинці
Смачного!

Схожі рецепти