Рецепт Щи боярські фото

Щи боярські
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Гриби
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Супи , Щи
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Ця страва - справжній представник національної російської кухні. Наваристі, з додаванням грибів, щі з квашеною капустою, та ще й томління в духовці, припадуть до смаку вашим рідним і друзям.

Опис приготування:

Є дуже багато варіантів приготування щей, і назви у них різні. Але наваристі, багаті (з великою кількістю м'яса) і з білими грибами щі називають боярськими. У стародавній Русі тільки бояри могли дозволити собі такі щі. Ну, а в наш час ми з легкістю можемо їх приготувати. Рецепт приготування щей боярських нескладний, вашого часу піде не так і багато, а томління в духовці щі - шалено смачні і дуже ситні.

  • Квашена капуста - 400 грам
  • Картопля - 3 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Корінь петрушки - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Часник - 4 зубчики
  • Гриби білі сухі - 50 грам
  • Яловичина - 500 грам (м'якоть або реберця)
  • Томатна паста - 100 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
  • Зелень - 1 пучок
щи боярські - фото крок 1
Білі гриби необхідно промити і залити теплою водою на 15 хвилин. Потім відваріть їх протягом 30 хвилин. Грибний бульйон не виливати.
щи боярські - фото крок 2
М'ясо порізати на порційні шматки, обсмажити на вершковому маслі (половині) до невеликої скоринки. Перекладемо м'ясо в каструлю, заллємо водою і проварити 40 хвилин.
щи боярські - фото крок 3
Якщо капуста дуже кисла, то її необхідно промити під холодною водою. Далі капусту обсмажити 5 хвилин на олії після м'яса, додамо трохи грибного бульйону, і ще згасимо хвилин 15-20 під закритою кришкою.
щи боярські - фото крок 4
М'ясо необхідно перекласти у великий горщик або каструлю, яку можна використовувати для духовки. Якщо немає горщика, то краще брати каструлю з товстими стінками
щи боярські - фото крок 5
У м'ясний бульйон додамо грибний, доведемо до кипіння. Гриби порізати на невеликі шматочки, а картопля - невеликими брусочками. Далі відправляємо їх в бульйон, солимо, перчимо і варимо 10 хвилин.
щи боярські - фото крок 6
Очищені моркву і корінь петрушки натерти на тертці, цибуля порізався Меленки.
щи боярські - фото крок 7
Підсмажимо все разом трохи на вершковому маслі, додамо томатну пасту, згасимо ще хвилини 2.
щи боярські - фото крок 8
Тепер необхідно всі інгредієнти для щей перекласти в горщик (капусту, гриби, картопля, бульйон і овочі з томатною пастою).
щи боярські - фото крок 9
Ще необхідно часник розтерти з сіллю і теж додати в горщик. Накриваємо горщик кришкою і відправляємо в духовку на 1 годину при температурі 160 градусів.
щи боярські - фото крок 10
Подавайте щі боярські з дрібно нарізаною зеленню і сметаною.