Рецепт Пшоняний хліб фото

Пшоняний хліб
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Пшеничне борошно , Дріжджове тісто , Крупи , Пшоно і пшениця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Домашній Пшоняний хлібець готується з найдоступніших продуктів і виходить чудово смачним, м'яким, довго не черствіє. Спекти такий хліб не важко, а результат обов'язково порадує.

Опис приготування:

Готовий хліб з пшона має приємний жовтий колір і пористу структуру. При бажанні в тісто для цього хліба можна додавати житнє або цельнозерновую борошно, що зробить його ще корисніше.

  • Пшоно - 100 грам
  • Дріжджі - 10 грам (сухі)
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 350 грам
  • Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка (кухонна)
пшоняний хліб - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Враховуйте, що вказана кількість води потрібно безпосередньо для приготування тіста, для відварювання пшона необхідно додатково 200 мл води.
пшоняний хліб - фото крок 2
Промийте пшоно, відваріть його протягом 10-15 хвилин.
пшоняний хліб - фото крок 3
Зробіть пюре з відвареного пшона з допомогою Картоплем'ялки або погружного блендера.
пшоняний хліб - фото крок 4
Влийте в пшоно холодну воду, перемішайте і дайте охолонути до теплого стану (температура - 30-35 градусів). Потім всипте дріжджі, розмішайте масу ложкою і залиште на 20-30 хвилин.
пшоняний хліб - фото крок 5
Через вказану кількість часу дріжджі активізуються, а на поверхні маси утворюється піна.
пшоняний хліб - фото крок 6
Додайте сіль і поступово всипте просіяне борошно, розмішуючи тісто ложкою. Як тільки воно почне збиратися в грудку, влийте олію.
пшоняний хліб - фото крок 7
Руками замісити м'яке тісто, залиште його в теплі до збільшення в об'ємі в 2-3 рази (20-30 хвилин).
пшоняний хліб - фото крок 8
Коли тісто добре підніметься, обомніте його і сформуйте хліб бажаної форми. Помістіть в форму для випікання.
пшоняний хліб - фото крок 9
Залиште хліб в теплі для розстоювання на 15-20 хвилин, після чого випікайте при температурі 180-190 градусів протягом 50-60 хвилин.

Схожі рецепти