Кукурудзяний суп з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Незабутній смак ніжного і легкого супу припаде до душі всім гурманам. А готується це незрівнянне блюдо дуже легко і просто, і набір інгредієнтів для приготування супу досить-таки простий.
Рецепт приготування кукурудзяного супу з креветками дістався мені від сестри, вона часто готує його своїй сім'ї. І, спробувавши у неї такий суп, я почав готувати його і для себе, він дуже смачний, ніжний і легкий. Часу на підготовку йде зовсім небагато, а приготувавши один раз, ви вже не зможете забути смак супу і будете готувати його ще і ще.
- Кукурудза консервована - 300 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Вершки або молоко - 2 склянки
- Вода - 2 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Мускатний горіх - 1 щіпка (за смаком)
- Креветки дрібні - 300 грам
Зливаємо рідину з банки з кукурудзою, викладаємо кукурудзу в блендер і подрібнюємо її в пюре.
Перекладаємо кукурудзяна пюре в невелику каструлю, додаємо воду. Добре перемішуємо і доводимо до кипіння.
В іншій каструлі необхідно підігріти вершки. Можна замінити їх на молоко, але мені більше подобається з вершками, суп ніжніший виходить.
На сковороді розігріваємо 2 ст. Ложки вершкового масла, додаємо борошно. Трохи підсмажуємо, постійно помішуючи, і додаємо вершки, сіль, чорний мелений перець, мускатний горіх. Доводимо до кипіння і прибираємо з вогню.
Перекладаємо вміст сковороди в каструлю з пюре, перемішуємо добре і варимо ще хвилин 10.
Щоб суп вийшов ніжним і дуже смачним, процідити його через дрібне сито.
Переливаємо протертий суп-пюре в каструлю і знову ставимо на плиту, щоб хвилин 10 pokipelo. Можна додати ще солі за смаком.
Через хвилин 7-8 додайте креветки. У мене вони вже відварені і очищені, і їх проварити, тільки для того, щоб зігрілися. Сирі креветки додавайте за 5 хвилин до готовності супу. Готовий суп прикрашайте зеленню, подавайте з кукурудзяними пластівцями або сухариками.