Кролик по-льежски
(покроковий рецепт з фото)
Хочете повторити кулінарний шедевр Еркюля Пуаро? Кролик по-льежски - неймовірно м'який, соковитий і солодкуватий. Спробуйте приготувати його будинку і порадуйте близьких і гостей знаменитим блюдом.
Ви ще не знаєте, як приготувати кролика по-льежски? Це знамените бельгійське блюдо, яке стоїть хоча б раз в житті спробувати. Отже, ось його рецепт.
1. Сушені сливи замочити в окропі. Свіжі просто вимити і нарізати половинками.
2. М'ясо кролика вимити, обсушити і злегка обсмажити на сковороді з попередньо розігрітим вершковим маслом.
3. Тим часом очистити цибулини і нарізати кубиками.
4. Через 5 хвилин кролика дістати з сковороди і остудити. На цю ж сковороду відправити цибулю і шпик. Обсмажити трохи.
5. Часник очистити, подрібнити і додати на сковороду.
6. Коли кролик трохи охолов, обваляти його в борошні і відправити назад на сковороду.
7. Поперчити і посолити за смаком. Додати пряні трави.
8. Обсмажити кролика злегка з двох сторін. Додати червоне вино і бульйон. Ще один інгредієнт - льєзький сироп. Якщо його не виявилося під рукою, кролик по-льежски в домашніх умовах можна приготувати і без нього.
9. Додати сливи і накрити кришкою.
Гасити кролика слід близько 2 годин на мінімальному вогні. Блюдо повинне нудитися. Подають його найчастіше з картоплею - вареним або смаженим.
- Кролик - 500 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Шпик - 50 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Зливи - 250 грам
- Бульйон - 100 мілілітрів
- Червоне вино - 200 мілілітрів
- Льєжський сироп - 2 Ст. Ложки
- Пряні трави - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Борошно - 3-4 Ст. Ложок
1. Сушені сливи замочити в окропі. Свіжі просто вимити і нарізати половинками.
2. М'ясо кролика вимити, обсушити і злегка обсмажити на сковороді з попередньо розігрітим вершковим маслом.
3. Тим часом очистити цибулини і нарізати кубиками.
4. Через 5 хвилин кролика дістати з сковороди і остудити. На цю ж сковороду відправити цибулю і шпик. Обсмажити трохи.
5. Часник очистити, подрібнити і додати на сковороду.
6. Коли кролик трохи охолов, обваляти його в борошні і відправити назад на сковороду.
7. Поперчити і посолити за смаком. Додати пряні трави.
8. Обсмажити кролика злегка з двох сторін. Додати червоне вино і бульйон. Ще один інгредієнт - льєзький сироп. Якщо його не виявилося під рукою, кролик по-льежски в домашніх умовах можна приготувати і без нього.
9. Додати сливи і накрити кришкою.
Гасити кролика слід близько 2 годин на мінімальному вогні. Блюдо повинне нудитися. Подають його найчастіше з картоплею - вареним або смаженим.