Рецепт Кролик по-льежски фото

Кролик по-льежски
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Бельгійська кухня
М'ясо, Кролик
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Новий рік
Гарячі страви

Хочете повторити кулінарний шедевр Еркюля Пуаро? Кролик по-льежски - неймовірно м'який, соковитий і солодкуватий. Спробуйте приготувати його будинку і порадуйте близьких і гостей знаменитим блюдом.

Ви ще не знаєте, як приготувати кролика по-льежски? Це знамените бельгійське блюдо, яке стоїть хоча б раз в житті спробувати. Отже, ось його рецепт.

1. Сушені сливи замочити в окропі. Свіжі просто вимити і нарізати половинками.

2. М'ясо кролика вимити, обсушити і злегка обсмажити на сковороді з попередньо розігрітим вершковим маслом.

3. Тим часом очистити цибулини і нарізати кубиками.

4. Через 5 хвилин кролика дістати з сковороди і остудити. На цю ж сковороду відправити цибулю і шпик. Обсмажити трохи.

5. Часник очистити, подрібнити і додати на сковороду.

6. Коли кролик трохи охолов, обваляти його в борошні і відправити назад на сковороду.

7. Поперчити і посолити за смаком. Додати пряні трави.

8. Обсмажити кролика злегка з двох сторін. Додати червоне вино і бульйон. Ще один інгредієнт - льєзький сироп. Якщо його не виявилося під рукою, кролик по-льежски в домашніх умовах можна приготувати і без нього.

9. Додати сливи і накрити кришкою.

Гасити кролика слід близько 2 годин на мінімальному вогні. Блюдо повинне нудитися. Подають його найчастіше з картоплею - вареним або смаженим.


  • Кролик - 500 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Шпик - 50 грам
  • Цибулина - 2 штуки
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Зливи - 250 грам
  • Бульйон - 100 мілілітрів
  • Червоне вино - 200 мілілітрів
  • Льєжський сироп - 2 Ст. Ложки
  • Пряні трави - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Борошно - 3-4 Ст. Ложок
Ви ще не знаєте, як приготувати кролика по-льежски? Це знамените бельгійське блюдо, яке стоїть хоча б раз в житті спробувати. Отже, ось його рецепт.

1. Сушені сливи замочити в окропі. Свіжі просто вимити і нарізати половинками.

2. М'ясо кролика вимити, обсушити і злегка обсмажити на сковороді з попередньо розігрітим вершковим маслом.

3. Тим часом очистити цибулини і нарізати кубиками.

4. Через 5 хвилин кролика дістати з сковороди і остудити. На цю ж сковороду відправити цибулю і шпик. Обсмажити трохи.

5. Часник очистити, подрібнити і додати на сковороду.

6. Коли кролик трохи охолов, обваляти його в борошні і відправити назад на сковороду.

7. Поперчити і посолити за смаком. Додати пряні трави.

8. Обсмажити кролика злегка з двох сторін. Додати червоне вино і бульйон. Ще один інгредієнт - льєзький сироп. Якщо його не виявилося під рукою, кролик по-льежски в домашніх умовах можна приготувати і без нього.

9. Додати сливи і накрити кришкою.

Гасити кролика слід близько 2 годин на мінімальному вогні. Блюдо повинне нудитися. Подають його найчастіше з картоплею - вареним або смаженим.

Схожі рецепти