Кава по-льежски
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно в кафе спробувала один напій або навіть десерт, який вирішила зробити і вдома. Тепер я я знаю, як приготувати каву по-льежски. І нехай вас не лякає ця назва.
За цей вид напою досі боряться Австрія, Франція і Бельгія. Був він створений під час Першої світової війни. Цей десерт став по-справжньому популярним в Парижі, а назву дали йому жартома. Класичне поєднання вершків і кава завжди буде поза конкуренцією за своїми смаковими якостями. Так що сміливо пробуйте!
- Кава - 50 мілілітрів
- Вершки - 150 мілілітрів
- Цукор - 50 грам
- Яєчні жовтки - 2 штуки
- Вода - 5 Ст. Ложок
- Шоколад - 50 грам
На самому початку приготуйте 50 мл. Звичайної розчинної кави. Поки він остигає, збийте вершки до крему.
В іншому посуді збийте жовтки. А в каструльці зваріть цукор з водою до загустіння. Потім влийте цукровий сироп в жовткову масу, продовжуючи збивати.
У цю суміш вливають холодну каву і вершки. Ще раз добре все перемішайте і приберіть в холодильник. Через десь півгодини дістаємо і ще раз збиваємо. Потім прибираємо назад охолоджуватися.
Готовий десерт повинен добре загуснути, а після цього його можна розливати по формах. Прикрасити напій слід тертим шоколадом.