Рецепт Кава по-льежски фото

Кава по-льежски
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти
Пісні страви , Веганські страви
На сніданок
Напої , Кава
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Нещодавно в кафе спробувала один напій або навіть десерт, який вирішила зробити і вдома. Тепер я я знаю, як приготувати каву по-льежски. І нехай вас не лякає ця назва.

Опис приготування:

За цей вид напою досі боряться Австрія, Франція і Бельгія. Був він створений під час Першої світової війни. Цей десерт став по-справжньому популярним в Парижі, а назву дали йому жартома. Класичне поєднання вершків і кава завжди буде поза конкуренцією за своїми смаковими якостями. Так що сміливо пробуйте!

  • Кава - 50 мілілітрів
  • Вершки - 150 мілілітрів
  • Цукор - 50 грам
  • Яєчні жовтки - 2 штуки
  • Вода - 5 Ст. Ложок
  • Шоколад - 50 грам
кава по-льежски - фото крок 1
На самому початку приготуйте 50 мл. Звичайної розчинної кави. Поки він остигає, збийте вершки до крему.
кава по-льежски - фото крок 2
В іншому посуді збийте жовтки. А в каструльці зваріть цукор з водою до загустіння. Потім влийте цукровий сироп в жовткову масу, продовжуючи збивати.
кава по-льежски - фото крок 3
У цю суміш вливають холодну каву і вершки. Ще раз добре все перемішайте і приберіть в холодильник. Через десь півгодини дістаємо і ще раз збиваємо. Потім прибираємо назад охолоджуватися.
кава по-льежски - фото крок 4
Готовий десерт повинен добре загуснути, а після цього його можна розливати по формах. Прикрасити напій слід тертим шоколадом.

Схожі рецепти