Креветки в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Для цієї страви вам знадобляться вже готові відварні креветки або ж сирі в панцирі. Їх слід загасити в сметані, тоді вони вийдуть дуже ніжними і смачними. Сметанним соусом можна полити гарнір.
У цій страві головне не "перетримати" креветки. Інакше морепродукти стануть дуже жорсткими. Сметану краще використовувати не дуже кислу. Щоб згустити соус, можна додати трохи крохмалю або ж муки. Про те, як приготувати креветки в сметанному соусі, ви можете прочитати прямо зараз.
- Креветки - 500 грам
- Крем - 250 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Петрушка - 1/4 пучка
- Сіль, перець - За смаком
1
Креветки дістаньте з морозильної камери, дайте їм постояти при кімнатній температурі, щоб вони відтанули. Для цього рецепта краще використовувати великі тигрові або королівські креветки.
2
Якщо креветки в панцирі, очистіть їх. Поставте на плиту сковорідку і розігрійте її. Покладіть в неї шматок вершкового масла і "розпустіть" його.
3
Викладіть в сковороду креветки, злегка обсмажте їх на вершковому маслі. Потім залийте їх сметаною і тушкуйте десять хвилин під закритою кришкою на повільному вогні.
4
В кінці приготування додайте рубану петрушку, сіль і перець. Перемішайте і подавайте креветки до столу.