Рецепт Биточки м'ясні в сметанному соусі в духовці фото

Биточки м'ясні в сметанному соусі в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня , Уральська кухня
М'ясо , Фарш
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Соуси , Биточки
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Мені здається, що таке блюдо цілком можна назвати класичним, адже багато господинь часто готують його до обіду або вечері, а в цьому рецепті я пропоную вам свій варіант смачних биточків.

Опис приготування:

Думаю, биточки м'ясні в сметанному соусі в духовці в домашніх умовах хоч раз робила кожна з нас. Адже якщо подумати, то складно знайти більш смачне і ситне блюдо, яке б ще при цьому готувалося так легко і просто. Самі биточки тут виходять дуже м'якими і соковитими, а ніжний ароматний соус робить їх смак ще більш яскравим і насиченим, ну хіба можна відязикатися від такого приголомшливого страви. Звичайно, не можна, да вам і не доведеться, адже зараз я розповім вам, як приготувати биточки м'ясні в сметанному соусі в духовці.

  • Фарш м'ясний - 500 грам (свинина с салом + яловичина)
  • Цибуля ріпчаста - 150 грам
  • Кабачок свіжий - 100 грам (можна замінити свіжим картоплею)
  • Хліб білий - 100 грам
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 70 грам(50 грам - в соус, 20 грам - для змазування дека)
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Крем - 6 Ст. Ложок
  • Борошно - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
  • Кріп сушений - 0, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
биточки м'ясні в сметанному соусі в духовці - фото крок 1
Почнемо ми тут з приготування фаршу, і для початку нам необхідно залити хліб (без кірочок) молоком і залишити його на 5 хвилин розмокати. Далі ми перекручуємо кабачок (або картопля) через м'ясорубку і разом з фаршем, вичавлений хліб, нарізаною цибулею і яйцем викладаємо його в миску. Додаємо сіль і мелений чорний перець за смаком, перемішуємо всі інгредієнти ретельно, поки фарш не стане однорідним за консистенцією.
биточки м'ясні в сметанному соусі в духовці - фото крок 2
Далі з приготованого фаршу ми формуємо невеликі кульки (5-6 см в діаметрі) і викладаємо їх на деко змащений вершковим маслом.
биточки м'ясні в сметанному соусі в духовці - фото крок 3
Для соусу ми розтоплюємо в каструльці 50 грам вершкового масла і додаємо до нього сметану. Окремо розводимо борошно в невеликій кількості води, потім з'єднуємо цю суміш з водою, що залишилася, всього повинно вийти 250 мл рідини. Потім починаємо поступово вводити борошняну суміш в каструльку, не забуваємо при цьому все інтенсивно помішувати. Коли маса стане однорідною (без грудочок), додаємо в неї сушений кріп і трохи солі, продовжуємо нагрівати. Як тільки соус почне закипати, вимикаємо вогонь і заливаємо соусом битки, ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
биточки м'ясні в сметанному соусі в духовці - фото крок 4
За ці 40 хвилин, поки готуються биточки, ви можете зробити гарнір і подати всі разом гарячим. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти