Биточки м'ясні в сметанному соусі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Мені здається, що таке блюдо цілком можна назвати класичним, адже багато господинь часто готують його до обіду або вечері, а в цьому рецепті я пропоную вам свій варіант смачних биточків.
Думаю, биточки м'ясні в сметанному соусі в духовці в домашніх умовах хоч раз робила кожна з нас. Адже якщо подумати, то складно знайти більш смачне і ситне блюдо, яке б ще при цьому готувалося так легко і просто. Самі биточки тут виходять дуже м'якими і соковитими, а ніжний ароматний соус робить їх смак ще більш яскравим і насиченим, ну хіба можна відязикатися від такого приголомшливого страви. Звичайно, не можна, да вам і не доведеться, адже зараз я розповім вам, як приготувати биточки м'ясні в сметанному соусі в духовці.
- Фарш м'ясний - 500 грам (свинина с салом + яловичина)
- Цибуля ріпчаста - 150 грам
- Кабачок свіжий - 100 грам (можна замінити свіжим картоплею)
- Хліб білий - 100 грам
- Молоко - 50 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 70 грам(50 грам - в соус, 20 грам - для змазування дека)
- Вода - 250 мілілітрів
- Крем - 6 Ст. Ложок
- Борошно - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
- Кріп сушений - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Почнемо ми тут з приготування фаршу, і для початку нам необхідно залити хліб (без кірочок) молоком і залишити його на 5 хвилин розмокати. Далі ми перекручуємо кабачок (або картопля) через м'ясорубку і разом з фаршем, вичавлений хліб, нарізаною цибулею і яйцем викладаємо його в миску. Додаємо сіль і мелений чорний перець за смаком, перемішуємо всі інгредієнти ретельно, поки фарш не стане однорідним за консистенцією.
Далі з приготованого фаршу ми формуємо невеликі кульки (5-6 см в діаметрі) і викладаємо їх на деко змащений вершковим маслом.
Для соусу ми розтоплюємо в каструльці 50 грам вершкового масла і додаємо до нього сметану. Окремо розводимо борошно в невеликій кількості води, потім з'єднуємо цю суміш з водою, що залишилася, всього повинно вийти 250 мл рідини. Потім починаємо поступово вводити борошняну суміш в каструльку, не забуваємо при цьому все інтенсивно помішувати. Коли маса стане однорідною (без грудочок), додаємо в неї сушений кріп і трохи солі, продовжуємо нагрівати. Як тільки соус почне закипати, вимикаємо вогонь і заливаємо соусом битки, ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
За ці 40 хвилин, поки готуються биточки, ви можете зробити гарнір і подати всі разом гарячим. Приємного всім апетиту!