Рецепт Биточки м'ясні в сметанному соусі в духовці фото

Биточки м'ясні в сметанному соусі в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня , Уральська кухня
М'ясо, Фарш
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Соуси, Биточки

Мені здається, що таке блюдо цілком можна назвати класичним, адже багато господинь часто готують його до обіду або вечері, а в цьому рецепті я пропоную вам свій варіант смачних биточків.

Думаю, биточки м'ясні в сметанному соусі в духовці в домашніх умовах хоч раз робила кожна з нас. Адже якщо подумати, то складно знайти більш смачне і ситне блюдо, яке б ще при цьому готувалося так легко і просто. Самі биточки тут виходять дуже м'якими і соковитими, а ніжний ароматний соус робить їх смак ще більш яскравим і насиченим, ну хіба можна відязикатися від такого приголомшливого страви. Звичайно, не можна, да вам і не доведеться, адже зараз я розповім вам, як приготувати биточки м'ясні в сметанному соусі в духовці.

  • Фарш м'ясний - 500 грам (свинина с салом + яловичина)
  • Цибуля ріпчаста - 150 грам
  • Кабачок свіжий - 100 грам (можна замінити свіжим картоплею)
  • Хліб білий - 100 грам
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 70 грам(50 грам - в соус, 20 грам - для змазування дека)
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Крем - 6 Ст. Ложок
  • Борошно - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
  • Кріп сушений - 0, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
биточки м'ясні в сметанному соусі в духовці - фото крок 1
Почнемо ми тут з приготування фаршу, і для початку нам необхідно залити хліб (без кірочок) молоком і залишити його на 5 хвилин розмокати. Далі ми перекручуємо кабачок (або картопля) через м'ясорубку і разом з фаршем, вичавлений хліб, нарізаною цибулею і яйцем викладаємо його в миску. Додаємо сіль і мелений чорний перець за смаком, перемішуємо всі інгредієнти ретельно, поки фарш не стане однорідним за консистенцією.
биточки м'ясні в сметанному соусі в духовці - фото крок 2
Далі з приготованого фаршу ми формуємо невеликі кульки (5-6 см в діаметрі) і викладаємо їх на деко змащений вершковим маслом.
биточки м'ясні в сметанному соусі в духовці - фото крок 3
Для соусу ми розтоплюємо в каструльці 50 грам вершкового масла і додаємо до нього сметану. Окремо розводимо борошно в невеликій кількості води, потім з'єднуємо цю суміш з водою, що залишилася, всього повинно вийти 250 мл рідини. Потім починаємо поступово вводити борошняну суміш в каструльку, не забуваємо при цьому все інтенсивно помішувати. Коли маса стане однорідною (без грудочок), додаємо в неї сушений кріп і трохи солі, продовжуємо нагрівати. Як тільки соус почне закипати, вимикаємо вогонь і заливаємо соусом битки, ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
биточки м'ясні в сметанному соусі в духовці - фото крок 4
За ці 40 хвилин, поки готуються биточки, ви можете зробити гарнір і подати всі разом гарячим. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти