Індичка в сметанному соусі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва для невеликого свята або для великої родини. Смачне і соковите м'ясо індички з ніжним сметанним соусом готується дуже легко. Найголовніше - м'ясо в такому соусі ніколи не вийде сухим.
М'ясо індички дуже смачне, найголовніше при приготуванні його не пересушити. За допомогою цього простого рецепту ви приготуєте смачне і соковите м'ясо та ще й з соусом: саме те для невеликого сімейного торжества. Блюдо готується в духовці, так що ви ще й час заощадите, адже вашого постійної присутності не буде потрібно. Завантажили деко в духовку - і займайтеся своїми справами, а через певний час уже дістаєте готове ароматне блюдо. Розповідаю, як приготувати індичку в сметанному соусі в духовці. Я готувала філе, але точно так само можна готувати і м'ясо індички на кісточці.
- Філе індички - 1, 2-1, 5 кілограма
- Крем - 300 грам
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 2 щіпки
- Перець болгарський сушений - 1-2 Щепоток
- Базилік сушений - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Часник - 2-3 зубчиків
Філе індички нарізаємо на шматки товщиною 1 см. Змащуємо їх рослинною олією і викладаємо на деко.
Змішуємо всі спеції, посипаємо цією сумішшю шматки індички. Відправляємо їх в нагріту до 200 градусів духовку хвилин на 25.
В цей час готуємо сметанний соус. Для цього змішаємо сметану і подрібнений часник. Якщо сметана дуже густа, можна її трохи розбавити водою.
Рівномірно викладаємо сметанний соус на шматки індички, відправляємо деко з м'ясом назад в духовку. Запікаємо ще хвилин 25-30.