Креветки смажені
(покроковий рецепт з фото)
Найпопулярніший вид морепродуктів - це креветки. Багато хто любить їх з холодним пивом, особливо на морі, їх подають на фуршетах і святах. Розповім, як приготувати креветки смажені.
Можна використовувати великі чи маленькі креветки. Їх можна подавати з будь-яким гарніром, використовувати для салату, закусок або їсти самостійно. Морепродукти добре поєднуються з часником, зеленню, фруктами і овочами. Їх можна подавати відразу після приготування.
- Креветки - 20 штук
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - 1 Чайна ложка
- Сіль морська - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Лимон - 1 штука
1
Викладіть креветки в друшляк, за допомогою гострого ножа дістаньте кишку, але залиште оболонку, вусики.
2
Гарненько промийте креветки під проточною водою, потім викладіть на паперовий рушник.
3
У сковороду додайте вершкове масло і рослинна, гарненько розігрійте і викладіть креветки.
4
Посоліть їх і додайте подрібнений часник, гарненько перемішайте і обсмажуйте 3-4 хвилини.
5
В самому кінці полийте креветки соком половинки лимона і відразу подавайте до столу з шматочками лимона.