Крем з вершків і масла
(покроковий рецепт з фото)
Будь-класичний торт збирають з чотирьох складових: бісквіт, начинка, прикраса і крем. Сьогодні поговоримо про останню, але від цього не менш важливої частини. Цей вершковий смак вам запам'ятається!
Цей рецепт схожий на французький десерт "патісьер", який додають в профитроли і еклери, а також в прошарку для святкової випічки. Його також легко переплутати з заварним кремом, але склад відрізняється. Ознайомтеся з тим, як приготувати крем з вершків і масла, який доповнить ваш улюблений торт.
- Цукор - 150 грам
- Ванілін - 5 грам
- Борошно - 60 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Вершки 33-35% - 320 мілілітрів
- Яєчний жовток - 3 штуки
- Яйце - 1 штука
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
У каструлі змішайте жовтки з ваніліном, цукром і яйцем. Туди ж просійте борошно і крохмаль. Додайте молоко і поставте суміш на вогонь. Постійно заважайте віночком.
Варіть крем до загустіння. В кінці додайте масло. Зніміть масу з вогню і добре перемішайте.
Крем перекладіть в миску. Покрийте його харчовою плівкою. Залиште остигати.
Окремо збийте охолоджені вершки до стійких піків.
Потім акуратно лопаткою перемішайте вершки з кремом. Все готово!