Крем з вареного згущеного молока і вершків
(покроковий рецепт з фото)
Цей крем - відмінна альтернатива більш щільному, калорійного масляного крему зі згущеним молоком. Він більш повітряний, ніжний і смачний. Добре поєднується з фруктами і підходить для тортів з різного тіста.
Крем з вареного згущеного молока і вершків найкраще підходить для використання у вигляді прошарку між коржами тортів і тістечок, адже він добре тримає свій обсяг за рахунок повітряної, вбитий структури. А ось для декорування він практично не придатний, так як має злегка текучу консистенцію і форму не тримає.
- Вершки - 500 мілілітрів(33% і більше)
- Згущене молоко - 1 штука (банку)
У глибокому посуді або спеціальній чаші міксера збийте вершки до густих піків. Робити це потрібно акуратно, на середніх оборотах, не змінюючи швидкість і постійно контролюючи процес, щоб вершки не перетворилися в масло.
Зваріть згущене молоко. Можете використовувати покупну варене згущене молоко, але ви повинні бути впевнені, що це якісний продукт, без грудочок і зацукрованих крупинок.
У ємність з вареним згущеним молоком додайте близько третини збитих вершків, на маленьких оборотах перемішайте все міксером до отримання однорідної маси.
Тепер, включивши міксер на низькі обороти, поступово вводите отриману суміш в основну частину збитих вершків. Після повного змішування ще раз трохи збийте крем.
В результаті ви отримаєте дуже смачний, повітряний і практично універсальний крем, який можна використовувати для приготування різних тортів і тістечок.