Торт з печива і вареного згущеного молока
(покроковий рецепт з фото)
Боїтеся випікати коржі? думаєте, що у вас не вийде зробити справжній торт? Тоді ваш варіант - це зробити його без випічки. Є маса варіантів подібних десертів, причому, з доступних продуктів.
Наприклад, я для вас описала, як приготувати торт з печива і вареного згущеного молока. Ви також його знаєте під назвою "мурашник" . Знайома з дитинства випічка може бути зроблена різними способами. Я, напевно, вибрала один з найпростіших. Але часу піде не мало, так як торту потрібно застигнути в холодильнику.
- Печиво цукрове - 500 грам
- Згущене варене молоко - 500 грам
- Вершкове масло - 170 грам(100 г - в тісто, 70 г - в глазур)
- Кефір - 50 мілілітрів
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
Поламайте на маленькі шматочки горіхи і печиво. Змішайте їх в глибокій мисці.
Додайте до печива м'яке масло і варену згущенку. Інгредієнти перемішайте.
З тіста сформуйте форму у вигляді гірки на тарілці для подачі. Надішліть торт в холодильник.
Поки зробіть глазур. У сотейнику з'єднайте масло з какао, кефіром і цукром. Підігрійте суміш на повільному вогні до повного розчинення гранул.
Прохолодна глазур 15 хвилин в холодильнику. Потім залийте їй торт. Також його можна прикрасити за вашим бажанням.
Залиште торт в холодильнику на 10-12 годин, щоб він застиг. Приємного чаювання!