Краплі «фіолетовий оксамит»
(покроковий рецепт з фото)
Багато з нас не раз зустрічали випічку під назвою"Red Velvet" . Характерне тісто на маслі з додаванням червоного барвника. Так чому ж не можна взяти цю ж технологію і додати інший колір?
Звичайно ж можна! І тому я розповім вам, як приготувати капкейкі "фіолетовий оксамит" . Тісто буде не тільки незвичайного кольору, але ще і шоколадне. Складно утриматися і не з'їсти таку смачну випічку відразу! Вона ідеально доповнить святковий стіл на День народження або підійде для вечірки.
- Борошно пшеничне - 270 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор білий - 400 грам(100 г - в вершках, 300 г - в тісто)
- Сироватка - 240 мілілітрів
- Вершки жирні - 480 мілілітрів
- Вершковий сир - 240 грам
- Яйце - 2 штуки
- Какао - 6 Ст. Ложок
- Білий оцет - 1 Ст. Ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Фіолетовий харчовий барвник - 2 Ст. Ложки(1 ст. Ложка - в вершках, 1 ст. Ложка - в тісто)
- Мигдальний екстракт - 0, 5 чайних ложки
1. Для початку зробіть тісто. М'яке масло збийте з цукром в єдину консистенцію. Додайте яйця, ще раз збивши.
2. Окремо перемішайте какао, сіль, борошно і соду. Додайте екстракт і барвник.
3. Потім порціями суху суміш всипати до масляної, постійно її збиваючи. І так само потихеньку вливайте сироватку. Замішайте тісто. Розкладіть масу по формах. Запікайте вироби 20 хвилин при 190 градусах.
4. Поки зробіть крем. У кондитерському мішку зробіть доріжку з барвника з одного боку. У глибокій мисці збийте сир з цукром, вершками і мигдальним екстрактом.
5. Прикрасьте остиглі капкейкі кремом з кондитерського мішка. Приємного чаювання!