Краффіни
(покроковий рецепт з фото)
Надзвичайно смачна випічка, якій дісталася легкість і шаруватість від круасанів і форма від маффинов. Спробуйте!
Наступні дії по готуванні і все вийде! при бажанні, можна додати начинку всередину краффіна з кондитерського мішка або посипати маком, а також корицею. У будь-якому випадку чудовий смак гарантується!
- Молоко - 150 грам
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 20 грам
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Цукровий пісок - 70 грам
- Дріжджі - 6 грам
- Тепла вода - 30 мілілітрів
- Вершкове масло - 100-150 мілілітрів (кімнатної температури)
- Ванільний цукор - 8 грам
Підготуйте продукти відповідно до рецепту. Масло вийміть заздалегідь з холодильника, воно повинно бути м'яким.
Дріжджі розчиніть у теплій воді.
Влейте в чашу, в якій будете замішувати тісто, молоко.
Додайте сіль і ванільний цукор.
Всипте цукровий пісок.
Введіть одне яйце, попередньо його розбовталося, і половину рослинного масла.
Розмішайте до розчинення цукру.
Просійте в чашу борошно.
Спочатку тісто вимішують міксером, потім продовжуйте на робочій поверхні столу руками.
Вилийте на тісто залишки рослинного масла і продовжуйте вимішувати руками, поки тісто не стане пластичним і гладким.
Вставте тісто в миску, краї якої змащені олією, накрийте зверху плівкою. У такому вигляді дайте тісту підійти при кімнатній температурі протягом 1-1, 5 годин.
Тісто після вистоювання бажано зважити, щоб розділити тісто на рівні шматочки. Така кількість тіста розраховане на 12 краффінов. Для того, щоб зробити 12 краффінов потрібно шість шматочків тесту.
Отже, розділіть тісто 6 рівних шматочків.
Заздалегідь підготуйте форму для випічки: змастіть вершковим маслом, обсипте борошном, залишки борошна струсіть. Цей прийом називається "французької сорочкою" .
Тісто розкачати в тонку широку стрічку розміром 18х60 так, щоб вона злегка світилась, при необхідності робочу поверхню столу посипте борошном.
Змастіть вершковим маслом лист тіста, це можна робити рукою або пензликом.
Скачайте тісто в рулончик з вузькою боку.
Скачаний рулончик тесту злегка розтягніть в довжину.
Гострим ножем розрізати тісто уздовж на дві частини.
Поверніть тісто розрізаною стороною назовні, цілої всередину у вигляді маффіни.
Покладіть заготовки краффінов в підготовлену форму для випічки. Я вирішила спекти тільки половину тіста, а другу половину залишити в холоді до наступного сніданку, прибравши в пакет. Прикрийте краффіни плівкою і залиште при камнатной температурі для підняття на 1 час.
Через годину можна розігріти духовку і підготувати краффіни до випічки.
Краффіни випікаються 5 хвилин при максимальній температурі - 250 градусів і 20 хвилин при температурі 180-200 градусів. Обов'язково стежте за випічкою, духовки у всіх різні.
Вийміть краффіни з формочок.
Посипте цукровою пудрою.
І кличте домашніх пити каву з краффіном, він вийшов дуже ароматним, ніжним, смачним, а яке це приємне заняття знімати з нього шар за шаром.