Рецепт Краффіни фото

Краффіни
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок, На швидку руку
Випічка, Солодке

Надзвичайно смачна випічка, якій дісталася легкість і шаруватість від круасанів і форма від маффинов. Спробуйте!

Наступні дії по готуванні і все вийде! при бажанні, можна додати начинку всередину краффіна з кондитерського мішка або посипати маком, а також корицею. У будь-якому випадку чудовий смак гарантується!

  • Молоко - 150 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Рослинна олія - 20 грам
  • Борошно пшеничне - 400 грам
  • Цукровий пісок - 70 грам
  • Дріжджі - 6 грам
  • Тепла вода - 30 мілілітрів
  • Вершкове масло - 100-150 мілілітрів (кімнатної температури)
  • Ванільний цукор - 8 грам
краффіни - фото крок 1
Підготуйте продукти відповідно до рецепту. Масло вийміть заздалегідь з холодильника, воно повинно бути м'яким.
краффіни - фото крок 2
Дріжджі розчиніть у теплій воді.
краффіни - фото крок 3
Влейте в чашу, в якій будете замішувати тісто, молоко.
краффіни - фото крок 4
Додайте сіль і ванільний цукор.
краффіни - фото крок 5
Всипте цукровий пісок.
краффіни - фото крок 6
Введіть одне яйце, попередньо його розбовталося, і половину рослинного масла.
краффіни - фото крок 7
Розмішайте до розчинення цукру.
краффіни - фото крок 8
Просійте в чашу борошно.
краффіни - фото крок 9
Спочатку тісто вимішують міксером, потім продовжуйте на робочій поверхні столу руками.
краффіни - фото крок 10
Вилийте на тісто залишки рослинного масла і продовжуйте вимішувати руками, поки тісто не стане пластичним і гладким.
краффіни - фото крок 11
Вставте тісто в миску, краї якої змащені олією, накрийте зверху плівкою. У такому вигляді дайте тісту підійти при кімнатній температурі протягом 1-1, 5 годин.
краффіни - фото крок 12
Тісто після вистоювання бажано зважити, щоб розділити тісто на рівні шматочки. Така кількість тіста розраховане на 12 краффінов. Для того, щоб зробити 12 краффінов потрібно шість шматочків тесту.
краффіни - фото крок 13
Отже, розділіть тісто 6 рівних шматочків.
краффіни - фото крок 14
Заздалегідь підготуйте форму для випічки: змастіть вершковим маслом, обсипте борошном, залишки борошна струсіть. Цей прийом називається "французької сорочкою" .
краффіни - фото крок 15
Тісто розкачати в тонку широку стрічку розміром 18х60 так, щоб вона злегка світилась, при необхідності робочу поверхню столу посипте борошном.
краффіни - фото крок 16
Змастіть вершковим маслом лист тіста, це можна робити рукою або пензликом.
краффіни - фото крок 17
Скачайте тісто в рулончик з вузькою боку.
краффіни - фото крок 18
Скачаний рулончик тесту злегка розтягніть в довжину.
краффіни - фото крок 19
Гострим ножем розрізати тісто уздовж на дві частини.
краффіни - фото крок 20
Поверніть тісто розрізаною стороною назовні, цілої всередину у вигляді маффіни.
краффіни - фото крок 21
Покладіть заготовки краффінов в підготовлену форму для випічки. Я вирішила спекти тільки половину тіста, а другу половину залишити в холоді до наступного сніданку, прибравши в пакет. Прикрийте краффіни плівкою і залиште при камнатной температурі для підняття на 1 час.
краффіни - фото крок 22
Через годину можна розігріти духовку і підготувати краффіни до випічки.
краффіни - фото крок 23
Краффіни випікаються 5 хвилин при максимальній температурі - 250 градусів і 20 хвилин при температурі 180-200 градусів. Обов'язково стежте за випічкою, духовки у всіх різні.
краффіни - фото крок 24
Вийміть краффіни з формочок.
краффіни - фото крок 25
Посипте цукровою пудрою.
краффіни - фото крок 26
І кличте домашніх пити каву з краффіном, він вийшов дуже ароматним, ніжним, смачним, а яке це приємне заняття знімати з нього шар за шаром.

Схожі рецепти