Ковбаса з м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Пропонована ароматна м'ясна домашня ковбаска приготовлена з натуральних продуктів власними руками. Буде гідною демонстрацією майстерності господині. Блюдо надзвичайно смачне і поживне.
Приготована в домашніх умовах ковбаска з м'яса, безсумнівно, сподобається дітям і нагодує дорослих членів сім'ї. Блюдо калорійне, поживна, в своєму складі містить тільки натуральні продукти. Ковбасу можна приготувати на день народження або використовувати в якості одного з основних страв для пасхального столу, наприклад. Рекомендую спробувати, дуже смачно.
- М'ясо - 1, 8 кілограма
- Сало - 0, 3 кілограма
- Часник - 20 грам
- Сіль - 35 грам
- Чорний перець - За смаком
1. Поділюся секретом, як приготувати ковбасу з м'яса. Головне - правильно підібрати інгредієнти. Якщо шматок м'яса має видимі сліди жиру, можна обійтися і без сала. Для початку наріжте м'ясо і сало невеликими шматочками, потім пропустіть їх через м'ясорубку. Фарш поперчіть, приправити сіллю, додайте подрібнений часник. Перемішайте.
2. На м'ясорубку надіньте спеціальну насадку для приготування ковбас. На насадку закріпіть попередньо порізану на шматочки натуральну оболонку. Край оболонки зав'яжіть вузлом. Проколіть оболонку в кількох місцях. Приступайте до наповнення ковбаси. При наповненні фарш не потрібно укладати щільно, необхідно залишати вільний простір. По всій довжині проколіть оболонку, це допоможе випустити повітря.
3. Після наповнення скрутіть ковбасу в колечка, закріпіть її. Потім проткніть виделкою в декількох місцях.
4. Тепер проваріть ковбасу в підсоленій воді 40-45 хвилин.
5. Проварену ковбасу засмажувати в нагрітій духовці 30-40 хвилин, поки не утвориться хрустка скоринка.