Ковбаса «Cervélo»
(покроковий рецепт з фото)
Магазинні м'ясні делікатеси давно не викликають довіри. Консерванти, смакові добавки та інше цілком можна виключити, якщо зробити домашню натуральну ковбаску своїми руками. Зацікавилися?
Процес непростий, тривалий і багатоетапний, але результатом ви точно залишитеся задоволені. Перед вами докладна розповідь про те, як приготувати ковбасу "сервелат" в домашніх умовах. Таку ковбаску не страшно є і навіть давати діткам. Відмінний варіант для швидкого сніданку або перекусу.
- Свинина жирна - 1 кілограм(50% від загальної кількості м'яса)
- Свинина нежирна - 1/2 кілограма
- Яловичина - 1/2 кілограма
- Цукор - 2 грами
- Перець - 1.5 грами
- Нітритна сіль - 24 грам
1. М'ясо вимийте, добре обсушити і наріжте. Надішліть в морозилку, щоб воно трохи підмерзло.
2. Після пропустіть через м'ясорубку.
3. Паралельно замочіть в тепленькою воді оболонки.
4. Фарш повинен бути дуже ніжним і однорідним. Саме тому краще всього додатково збити його міксером хвилин 5-7 на середній швидкості. Після додайте спеції і сіль, ще раз перемішайте.
5. За допомогою спеціальної насадки для м'ясорубки (або кухонного комбайна, наприклад) наповніть фаршем оболонки. Щільно закріпіть краю. Надішліть ковбаску в холодильник на добу.
6. Наступний етап - це копчення.
7. Буде потрібно близько години копчення при температурі 60 градусів.
8. Далі необхідно відварити "сервелат" . Для цього процесу необхідний термометр, щоб стежити за температурою всередині ковбаски.
9. На дуже повільному вогні варите ковбасу, поки температура всередині не досягне 71-72 градусів (за часом це трохи менше години). Після можна акуратно дістати ковбасу і остудити її.
10. Останній етап - це холодне копчення близько 12 годин. Тільки після цього ви отримаєте справжній, знайомий добре всім смак "сервелат" .