Рецепт Ковбаса «Cervélo» фото

Ковбаса «Cervélo»
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
М'ясо
Пісні страви
На обід, На вечерю

Магазинні м'ясні делікатеси давно не викликають довіри. Консерванти, смакові добавки та інше цілком можна виключити, якщо зробити домашню натуральну ковбаску своїми руками. Зацікавилися?

Процес непростий, тривалий і багатоетапний, але результатом ви точно залишитеся задоволені. Перед вами докладна розповідь про те, як приготувати ковбасу "сервелат" в домашніх умовах. Таку ковбаску не страшно є і навіть давати діткам. Відмінний варіант для швидкого сніданку або перекусу.

  • Свинина жирна - 1 кілограм(50% від загальної кількості м'яса)
  • Свинина нежирна - 1/2 кілограма
  • Яловичина - 1/2 кілограма
  • Цукор - 2 грами
  • Перець - 1.5 грами
  • Нітритна сіль - 24 грам
ковбаса
1. М'ясо вимийте, добре обсушити і наріжте. Надішліть в морозилку, щоб воно трохи підмерзло.
ковбаса
2. Після пропустіть через м'ясорубку.
ковбаса
3. Паралельно замочіть в тепленькою воді оболонки.
ковбаса
4. Фарш повинен бути дуже ніжним і однорідним. Саме тому краще всього додатково збити його міксером хвилин 5-7 на середній швидкості. Після додайте спеції і сіль, ще раз перемішайте.
ковбаса
5. За допомогою спеціальної насадки для м'ясорубки (або кухонного комбайна, наприклад) наповніть фаршем оболонки. Щільно закріпіть краю. Надішліть ковбаску в холодильник на добу.
ковбаса
6. Наступний етап - це копчення.
ковбаса
7. Буде потрібно близько години копчення при температурі 60 градусів.
ковбаса
8. Далі необхідно відварити "сервелат" . Для цього процесу необхідний термометр, щоб стежити за температурою всередині ковбаски.
ковбаса
9. На дуже повільному вогні варите ковбасу, поки температура всередині не досягне 71-72 градусів (за часом це трохи менше години). Після можна акуратно дістати ковбасу і остудити її.
ковбаса
10. Останній етап - це холодне копчення близько 12 годин. Тільки після цього ви отримаєте справжній, знайомий добре всім смак "сервелат" .

Схожі рецепти