Рецепт Ковбаса «Cervélo» фото

Ковбаса «Cervélo»
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
М'ясо
Пісні страви
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 дн. 12 г. 0 хв.

Магазинні м'ясні делікатеси давно не викликають довіри. Консерванти, смакові добавки та інше цілком можна виключити, якщо зробити домашню натуральну ковбаску своїми руками. Зацікавилися?

Опис приготування:

Процес непростий, тривалий і багатоетапний, але результатом ви точно залишитеся задоволені. Перед вами докладна розповідь про те, як приготувати ковбасу"Сервелат" в домашніх умовах. Таку ковбаску не страшно є і навіть давати діткам. Відмінний варіант для швидкого сніданку або перекусу.

  • Свинина жирна - 1 кілограм(50% від загальної кількості м'яса)
  • Свинина нежирна - 1/2 кілограма
  • Яловичина - 1/2 кілограма
  • Цукор - 2 грами
  • Перець - 1.5 грами
  • Нітритна сіль - 24 грам
ковбаса
1. М'ясо вимийте, добре обсушити і наріжте. Надішліть в морозилку, щоб воно трохи підмерзло.
ковбаса
2. Після пропустіть через м'ясорубку.
ковбаса
3. Паралельно замочіть в тепленькою воді оболонки.
ковбаса
4. Фарш повинен бути дуже ніжним і однорідним. Саме тому краще всього додатково збити його міксером хвилин 5-7 на середній швидкості. Після додайте спеції і сіль, ще раз перемішайте.
ковбаса
5. За допомогою спеціальної насадки для м'ясорубки (або кухонного комбайна, наприклад) наповніть фаршем оболонки. Щільно закріпіть краю. Надішліть ковбаску в холодильник на добу.
ковбаса
6. Наступний етап - це копчення.
ковбаса
7. Буде потрібно близько години копчення при температурі 60 градусів.
ковбаса
8. Далі необхідно відварити"Сервелат" . Для цього процесу необхідний термометр, щоб стежити за температурою всередині ковбаски.
ковбаса
9. На дуже повільному вогні варите ковбасу, поки температура всередині не досягне 71-72 градусів (за часом це трохи менше години). Після можна акуратно дістати ковбасу і остудити її.
ковбаса
10. Останній етап - це холодне копчення близько 12 годин. Тільки після цього ви отримаєте справжній, знайомий добре всім смак"Сервелат" .

Схожі рецепти