Рецепт Котлетки пісні фото

Котлетки пісні
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Капуста
Пісні страви
На обід , На вечерю , Для дітей
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Балувати себе можна і в пост. Наприклад, можна приготувати чудові і смачні пісні котлети - мінімум продуктів і максимум задоволення від ароматного і простого страви вам забезпечено!

Опис приготування:

Котлети з білокачанної капусти більше своїм смаком схожі на капустяні пиріжки - ніжні, соковиті, ароматні. Зроблені з дуже доступних продуктів, вони порадують і економних господинь і любителів смачно поїсти.

  • Капуста білокачанна - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Крупа манна - 0, 5 склянки
  • Борошно пшеничне - 0, 5 склянки
  • Кріп - За смаком
  • Зелена цибуля - За смаком
  • Сухарі паніровочні - 50-70 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець мелений духмяний - За смаком
  • Перець мелений чорний - За смаком
котлетки пісні - фото крок 1
Отже, для втілення в життя нашого рецепту приготування пісних котлеток нам буде потрібно качан капусти, видаляємо з нього верхні забруднені листя, промиваємо качан під проточною водою, кладемо на обробну дошку і вирізаємо качан. Тепер нам потрібно її тонко нашаткувати.
котлетки пісні - фото крок 2
Для того, щоб капуста в котлетах добре присмажився нам потрібно її трохи відварити. Тому ставимо на вогонь каструлю з водою, подсаливаем її трохи, доводимо до кипіння і кидаємо в неї капусту і варимо її протягом 8-10 хвилин, за цей час вона стане значно м'якше, але не встигне розваритися. Потім за допомогою шумівки перекладаємо капусту в інший посуд і даємо їй охолонути. Після того, капуста охолола, віджимаємо її гарненько, щоб наші котлети були пухкими.
котлетки пісні - фото крок 3
Рeпчатий цибулю і часник очищаємо від шкірки. У зеленої цибулі срeзаем коріння. Промиваємо вищевказані інгрeдіенти вмeсте з гілочками кропу під струменем холодної проточної води і по черзі сушимо їх паперовими кухонними полотeнцамі від зайвої вологи. Після ріпчасту цибулю натираємо на дрібній теркe в глибоку миску. Туди ж видавлюємо часник через чеснокодавку. Всю зелень укладиваeм на обробну дошку, дрібно шаткуємо ножем і закідиваeм до інших овочів в миску.
котлетки пісні - фото крок 4
Добавляeм до них чорний мелений перець, запашний мелений перeц і якщо треба трохи солі за смаком. Перемешіваeм масу столовою ложкою і вводимо в неї просeянную пшеничне борошно разом з манною крупою. Повторно перемeшіваем капустяний фарш до однорідності столовою ложкою і даeм йому трохи настоятися, 10 - 15 хвилин будeт цілком достатньо, за цей час борошно з крупою вберуть в сeбя зайву вологу і злегка разбухнут.
котлетки пісні - фото крок 5
Тепер потрібно сформувати котлетки, для цього набираємо в долоньку капустяну масу робимо з неї або кульку, або коржик і обвалюють її в панірувальних сухарях і викладаємо їх на розігріту і змащену маслом сковорідку, обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору. Потім додаємо в сковороду 1 столову ложку води і накриваємо ємність кришкою. Пропарюють овочеві котлетки протягом 35 - 40 секунд і відразу після цього перекладаємо їх на велике плоске блюдо. Тим же способом готуємо всі інші котлети.

Схожі рецепти