Котлетки з баранини
(покроковий рецепт з фото)
Баранину люблять готувати в східних країнах, у нас же вона не дуже популярна, та й ціна трохи «кусається». Якщо вже купили її, то можу запропонувати спосіб, як приготувати котлетки з баранини.
Ці котлети виходять пружні, ароматні і дуже смачні. Можете надати їм форму звичайних котлет або зробити ось такі "лялечки" . Котлети можна подавати з овочами або з пюре. Ця страва настільки ж універсальне, як і котлети з яловичини або свинини. Обсмажую їх на сковороді, хоча можете запекти в духовці.
- Баранина - 460 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Мелений тмин - 2 чайних ложки
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Сіль і перець - За смаком
- Петрушка - 1/4 пучка
- Яйця - 1 штука
- Рослинна олія - За смаком
1. У миску викладіть баранячий фарш, додайте подрібнену цибулю, часник і петрушку, а також сіль і всі спеції.
2. Вбийте яйце і перемішайте гарненько фарш.
3. Розділіть фарш на 12 частин, з кожної сформуйте невеликі котлетки.
4. Розігрійте рослинне масло на сковороді і викладіть котлетки.
5. Обсмажуйте їх до золотистої скоринки з усіх боків.
6. Їжте котлетки гарячими, можете подати до них соус.