Котлети з сочевиці і рису
(покроковий рецепт з фото)
Котлети з сочевиці і рису, мабуть, кращий варіант котлет без м'яса. Я перепробувала багато рецептів, але цей самий-самий. Котлетки дуже схожі на традиційні за смаком. Завдяки рису в складі виходить хрустка скоринка, а сочевиця добре скріплює їх навіть без борошна.
У цьому рецепті важливо дотримуватися кількох правил, щоб не зіпсувати котлети. Сочевиця повинна бути сирою, найкраще використовувати зелену, у неї найщільніша текстура. Обов'язково обсушити сочевицю перед тим, як подрібнювати. Не додавайте борошно в фарш! А тепер я розповім докладніше, як приготувати котлети з сочевиці і рису.
- Сочевиця - 130 грам
- Мал - 80 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Чорний перець - За смаком
- Мускатний горіх - 1 щіпка
Підготуйте всі інгредієнти. Сочевицю заздалегідь замочіть у воді на пару годин.
Промийте сочевицю. За допомогою паперових рушників приберіть зайву вологу.
Промийте рис в холодній воді. Доведіть воду до кипіння на середньому вогні, перемкніть на найменший і варіть рис 20 хвилин під кришкою.
Наріжте часник і цибулю великими скибочками. Подрібніть їх в м'ясорубці або блендері разом з сочевицею.
Змішайте масу з м'ясорубки разом з рисом. Додайте спеції, ще раз все перемішайте.
З фаршу скачайте кульки, надайте їм форму котлеток.
Розігрійте сковороду з рослинним маслом на середньому вогні. Обсмажте котлети по 4-5 хвилин з кожного боку.
Котлети з сочевиці і рису готові, смачного!