Рецепт Котлети з сочевиці і рису фото

Котлети з сочевиці і рису
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Бобові, Крупи, Мал, Сочевиця
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Котлети

Котлети з сочевиці і рису, мабуть, кращий варіант котлет без м'яса. Я перепробувала багато рецептів, але цей самий-самий. Котлетки дуже схожі на традиційні за смаком. Завдяки рису в складі виходить хрустка скоринка, а сочевиця добре скріплює їх навіть без борошна.

У цьому рецепті важливо дотримуватися кількох правил, щоб не зіпсувати котлети. Сочевиця повинна бути сирою, найкраще використовувати зелену, у неї найщільніша текстура. Обов'язково обсушити сочевицю перед тим, як подрібнювати. Не додавайте борошно в фарш! А тепер я розповім докладніше, як приготувати котлети з сочевиці і рису.

  • Сочевиця - 130 грам
  • Мал - 80 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Чорний перець - За смаком
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
котлети з сочевиці і рису - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти. Сочевицю заздалегідь замочіть у воді на пару годин.
котлети з сочевиці і рису - фото крок 2
Промийте сочевицю. За допомогою паперових рушників приберіть зайву вологу.
котлети з сочевиці і рису - фото крок 3
Промийте рис в холодній воді. Доведіть воду до кипіння на середньому вогні, перемкніть на найменший і варіть рис 20 хвилин під кришкою.
котлети з сочевиці і рису - фото крок 4
Наріжте часник і цибулю великими скибочками. Подрібніть їх в м'ясорубці або блендері разом з сочевицею.
котлети з сочевиці і рису - фото крок 5
Змішайте масу з м'ясорубки разом з рисом. Додайте спеції, ще раз все перемішайте.
котлети з сочевиці і рису - фото крок 6
З фаршу скачайте кульки, надайте їм форму котлеток.
котлети з сочевиці і рису - фото крок 7
Розігрійте сковороду з рослинним маслом на середньому вогні. Обсмажте котлети по 4-5 хвилин з кожного боку.
котлети з сочевиці і рису - фото крок 8
Котлети з сочевиці і рису готові, смачного!

Схожі рецепти