Котлети з сочевиці в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати котлети з сочевиці - легко, але як зробити це без масла в духовці? Я довго шукала хороший рецепт, щоб сочевичним котлети в духовці виходили не сухими і смачними. Ділюся з вами!
Щоб приготувати сочевичним котлети, необхідно подрібнити сочевицю в фарш і додати до нього сухий глютен. Далі котлети запікають у духовці, щоб форма схопилася. Остаточно котлети доходять в томатної підливі. А детальніше, як приготувати котлети з сочевиці, я розповім нижче. Спеції краще підбирайте на свій смак, можна взяти готовий мікс "для котлет" . Соковиті, м'які і ароматні котлетки в томатному соусі сподобаються всім. Ідеально поєднуються з картопляним пюре, рисом і гречкою. Беріть на замітку!
- Сочевиця зелена - 300 грам (варена або консервована)
- Клейковина - 1/2 склянки
- Вода - 1/2-1/3 склянки (тепла)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Чорний перець - 1/4 чайних ложки
- Копчена паприка - 1/2 чайних ложки
- Koriandr - 1/4 чайних ложки
- Часник порошковий - 1/2 чайних ложки
- Лук порошковий - 1/2 чайних ложки
- Бульйон овочевий - 1 Склянка
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Майонез - 3 Ст. Ложки (пісний)
Підготуйте всі інгредієнти.
Наріжте цибулю і часник на дрібні кубики. Обсмажте в сковороді до м'якості.
Подрібніть в блендері варену сочевицю, смажену цибулю і часник. Додайте спеції, сіль і перець.
Додайте до сочевичну фаршу сухий глютен. Перешкодьте до однорідної маси.
Потім влийте в миску теплу воду, ще раз перемішайте. Залиште на 10-15 хвилин, щоб глютен активувався.
Фарш має вийти густим, але не сильно щільним.
Фарш має вийти густим, але не сильно щільним.
Сформуйте з фаршу котлетки бажаного розміру. Викладіть на деко, випікайте 20 хвилин в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці. Потім переверніть і випікайте ще 15 хвилин.
Поки печуться котлети, приготуйте підливу. Розведіть томатну пасту і пісний майонез, додайте гарячий бульйон, перемішайте до однорідної консистенції. Котлети перекладіть у форму для запікання, залийте підливою і запікайте ще 10-15 хвилин.
Котлети з сочевиці в духовці готові, приємного вам апетиту!