Рецепт Котлети з рису і квасолі фото

Котлети з рису і квасолі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля , Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Котлети можна зробити не тільки з м'ясного фаршу, тут відмінно підійдуть крупи і бобові. Такі котлети на вигляд нічим не відрізняються від м'ясних. Розповім, як приготувати котлети з рису і квасолі.

Опис приготування:

Можна використовувати будь-який рис (довгий, круглий, шліфований, бурий або білий). Квасоля відваріть заздалегідь, а також підійде консервована. Можна взяти червону або білу. Якщо вам здається, що котлети занадто прісні, додайте улюблені спеції і зелень. Обсмажуйте котлети на сковороді з рослинним маслом і подавайте до столу гарячими.

  • Мал - 1 Склянка
  • Квасоля відварна - 1 Склянка
  • Яйця - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Кріп - 1 пучок
  • Сіль, спеції - За смаком
  • Соняшникова олія - За смаком
  • Панірувальні сухарі - 1-2 Ст. Ложок
котлети з рису і квасолі - фото крок 1
1. Викладіть рис в миску і промийте його в декількох водах.
котлети з рису і квасолі - фото крок 2
2. Відваріть рис до готовності в підсоленій воді, потім відкиньте на друшляк і промийте.
котлети з рису і квасолі - фото крок 3
3. Очистіть цибулину від лушпиння і наріжте її невеликими кубиками.
котлети з рису і квасолі - фото крок 4
4. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і обсмажте на ній цибулю до готовності.
котлети з рису і квасолі - фото крок 5
5. У миску викладіть відварений рис, додайте до нього обсмажену цибулю.
котлети з рису і квасолі - фото крок 6
6. В окрему миску викладіть відварну квасоля і додайте яйце, збийте в блендері.
котлети з рису і квасолі - фото крок 7
7. Перекладіть отриману масу до рису і цибулі. Наріжте дрібно кріп і додайте до решти інгредієнтів, приправити сіллю.
котлети з рису і квасолі - фото крок 8
8. Додайте часниковий порошок, паприку і гарненько все перемішайте.
котлети з рису і квасолі - фото крок 9
9. Додайте панірувальні сухарі, щоб маса була досить щільна.
котлети з рису і квасолі - фото крок 10
10. Сформуйте невеликі котлети. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть котлети.
котлети з рису і квасолі - фото крок 11
11. Обсмажте їх з двох сторін до рум'яної скоринки і перекладіть.
котлети з рису і квасолі - фото крок 12
12. Подавайте котлети з овочами, з будь-яким гарніром за смаком.

Схожі рецепти