Котлети з рису і квасолі
(покроковий рецепт з фото)
Котлети можна зробити не тільки з м'ясного фаршу, тут відмінно підійдуть крупи і бобові. Такі котлети на вигляд нічим не відрізняються від м'ясних. Розповім, як приготувати котлети з рису і квасолі.
Можна використовувати будь-який рис (довгий, круглий, шліфований, бурий або білий). Квасоля відваріть заздалегідь, а також підійде консервована. Можна взяти червону або білу. Якщо вам здається, що котлети занадто прісні, додайте улюблені спеції і зелень. Обсмажуйте котлети на сковороді з рослинним маслом і подавайте до столу гарячими.
- Мал - 1 Склянка
- Квасоля відварна - 1 Склянка
- Яйця - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Кріп - 1 пучок
- Сіль, спеції - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком
- Панірувальні сухарі - 1-2 Ст. Ложок
1. Викладіть рис в миску і промийте його в декількох водах.
2. Відваріть рис до готовності в підсоленій воді, потім відкиньте на друшляк і промийте.
3. Очистіть цибулину від лушпиння і наріжте її невеликими кубиками.
4. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і обсмажте на ній цибулю до готовності.
5. У миску викладіть відварений рис, додайте до нього обсмажену цибулю.
6. В окрему миску викладіть відварну квасоля і додайте яйце, збийте в блендері.
7. Перекладіть отриману масу до рису і цибулі. Наріжте дрібно кріп і додайте до решти інгредієнтів, приправити сіллю.
8. Додайте часниковий порошок, паприку і гарненько все перемішайте.
9. Додайте панірувальні сухарі, щоб маса була досить щільна.
10. Сформуйте невеликі котлети. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть котлети.
11. Обсмажте їх з двох сторін до рум'яної скоринки і перекладіть.
12. Подавайте котлети з овочами, з будь-яким гарніром за смаком.