Котлети з брокколі і картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Ці котлети - знахідка для вегетаріанців і тих, хто дотримується посту. Смачні, ситні і корисні котлети можна приготувати на вечерю. А тим, хто не постить, до котлет можна приготувати підливу з м'ясом.
Овочеві котлети - це поживна і корисна їжа. Котлети з картоплі і брокколі можна приготувати і в пост. Але не всі можуть їсти брокколі в чистому вигляді. Мої племінники навіть в обмін на цукерку не погоджуються є цей корисний овоч. Ось і доводиться готувати такі ось цікаві страви. У котлетах ж не видно, з чого вони зроблені, а всі поживні речовини збережені. Рецепт приготування котлет з брокколі і картоплі зовсім нескладний. Їх можна подати з грибним соусом, а тим, хто хоче поситнее поїсти, - з м'ясною підливою.
- Брокколі - 400 грам
- Картопля - 300-400 грам
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Панірувальні сухарі - 0, 5 склянки
- Рослинна олія - 100 грам
Картопля насамперед очистимо і поставимо варитися в підсоленій воді.
Брокколі промиємо і розберемо на невеликі суцвіття.
Коли картопля буде майже готовий, кидаємо до нього брокколі, варимо все разом хвилин 5-7.
Зливаємо відвар, а самі овочі за допомогою толкушкой або блендера подрібнюємо в пюре. Додамо сіль і перець за смаком. Можна додати пів-ложки крохмалю, якщо пюре вийшло рідкуватим.
Формуємо з овочевого пюре котлети, обвалюють їх в сухарях.
Обсмажте котлети на олії на вогні вище середнього до рум'яної скоринки.