Котлети по-київськи в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Довгий час котлети по-київськи були для мене чисто ресторанною стравою. Але потім знайшлася добра душа і навчила мене готувати котлети по-київськи в духовці. Вони набагато корисніше, ніж смажені в маслі.
Опис приготування:
Щоб правильно приготувати котлети по-київськи в духовці, потрібно добре обваляти їх в хлібних крихтах. Злегка збийте білок, умочіть в нього котлети, а потім в сухарі перемішані з частиною петрушки. Поставте котлети по-київськи в холодильник на півгодини, а потім ще раз занурте їх в білок, в потім в сухарі. Після цього викладіть котлети на деко і запікайте. Ще один крок - акуратно загорніть котлети, щоб начинка не витікала. Може перший раз котлети по-київськи в духовці вийдуть і не дуже красиво, але смачно буде точно. Успіхів і приємного апетиту!
- Куряча грудка - 4 штуки
- Тертий плавлений сир - 12 склянок
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2 зубчики
- Петрушка - 2 Ст. Ложки
- Свіжі білі крихти - 2 склянки
- Яєчний білок - 2 штуки
- Мускатний горіх - 12 чайних ложок
- Сіль - За смаком
Грудку відбити і змастити лимонним соком.
Змішати сир, часник, петрушку, мускатний горіх. Скачати 4 котлетки.
Покласти начинку в середину відбитої грудки і загорнути.
Курку закріпити шпажками.
Котлети обваляти в сухарях і запікати в духовці.
Смажити котлети до золотистої скоринки. Подати з пюре і овочами. Смачного!