Рецепт Котлети по-київськи з грибами фото

Котлети по-київськи з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Котлети

Котлети по-київськи з грибами - відмінне і смачна страва. Найчастіше таке блюдо являє собою рулетик з курячого м'яса, з маслом всередині. Такий рулетик обваляти в паніровці і обсмажений у фритюрі.

Подавати коле по-київськи з грибами можна як з салатами так і з гарніром. У закладах громадського харчування прийнято подавати котлети з картопляним пюре, але мені більше подобається варіант з салатом, так як котлети і так досить ситні. До них краще подавати більш легкі гарніри.

Смачного!

  • Куряче філе - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Печериці - 200 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Рослинна олія - 500 мілілітрів
  • Сіль, спеції - За смаком
  • Борошно - 1 Склянка
  • Панірування - 1 Склянка
  • Яйце - 2 штуки
  • Молоко - 3-4 Ст. Ложок
котлети по-київськи з грибами - фото крок 1
Для приготування котлет по-київськи з грибами нам необхідно приготувати начинку. Для цього подрібніть цибулю і обсмажте на олії.
котлети по-київськи з грибами - фото крок 2
До обсмаженої цибулі додайте нарізані печериці. Обсмажте гриби з цибулею разом. Додайте сіль, перець.
котлети по-київськи з грибами - фото крок 3
Куряче філе наріжте на пластини. З однієї половинки у мене вийшло 3 пластини.
котлети по-київськи з грибами - фото крок 4
М'ясо відбийте молоточком. Додати сіль, поперчіть. На край пласта м'яса покладіть шматочок вершкового масла. Додайте трохи обсмажених грибів.
котлети по-київськи з грибами - фото крок 5
Поверніть в рулетик. Куряче м'ясо піддатливо. Якщо затиснути такий рулетик в долоньках, то він добре сформується, уклавши начинку всередині рулетика.
котлети по-київськи з грибами - фото крок 6
Так сформуйте все рулетики. Підготуйте паніровці. Змішайте 2 яйця з 3 ложками молока. Збийте. Це буде кляр. В окремій мисці підготуйте борошно і панірувальні сухарі. Занурте рулетик в яєчний кляр, після - в борошно, після - знову в кляр, після - в паніровці. Сформуйте котлету. Обсмажте її на сковороді з рослинним маслом, але рівень рослинного масла повинен бути до середини котлети.
котлети по-київськи з грибами - фото крок 7
Котлети слід тільки підрум'янити у фритюрі. Після викладіть котлети в форму для запікання. У розігрітій духовці при 200 градусів запікайте котлети 15 хвилин. Так ми точно знатимемо, що вони пропеклися.
котлети по-київськи з грибами - фото крок 8
Подайте до столу.

Схожі рецепти