Котлети по-капітанську
(покроковий рецепт з фото)
Це не просто величезні смачні котлети, це відмінний вечеря з гарніром! Порція дозволить бути ситим і задоволеним не тільки капітанам! Отже, дивіться як приготувати котлети по-капітанську!
Для котлет я використовую одноразові формочки з фольги, це зручно. Розмір формочок буває різний, тому вибирайте на свій смак. З даної кількості продуктів можна зробити від 3 до 6 котлет. Хай щастить!
- Свинячо-яловичий фарш - 600 грам
- Картопля - 2 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Цибуля - 1-2 штук
- Сир твердий - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Майонез - За смаком
Підготуйте необхідні продукти і формочки для запікання.
Кожну формочку змастіть рослинною олією. Фарш перемішайте з сіллю і меленим перцем. Розкладіть по формах. Змастіть щедро майонезом або сметаною.
У мене цибуля великий, вистачило однієї штуки. Поріжте цибулю тонко півкільцями, розподіліть по формах, приправити сіллю, поперчіть.
Картопля поріжте тонко напівкружечками. Розподіліть. Додати сіль.
Далі викладіть кружечки помідорів.
Тепер розведіть майонез водичкою (у мене часто буває курячий бульйон, я розводжу майонез їм). Полийте щедро все порції. Кількість майонезу і води беріть на свій смак, я багато не кладу, тому як фарш досить калорійний. Посипте тертий сиром. Розігрійте духовку до 220 градусів.
Запікайте котлети по-капітанську 40 хвилин. Пробуйте!