Котлети по-флотськи
(покроковий рецепт з фото)
Макарони по-флотськи в новому форматі! Такі котлети діти неодмінно оцінять і попросять добавки! перевірено неодноразово. До того ж, зручний варіант - два в одному, гарнір до таких котлет не потрібно.
Придумайте мені ці котлети давним-давно. В першу чергу, як економний рецепт - фаршу трохи, а вихід на сім'ю непоганий. До того ж, в ці котлети завжди можна відправити залишки вчорашніх макаронів. Згодом котлети стали в родині улюбленими і тепер я варю макарони для них спеціально. Панірувати котлети не обов'язково, можна запікати їх в духовці. Але смажені і з томатним соусом - вони найсмачніші!
- Фарш яловичий - 400 грам
- Макаронні вироби - 150 грам( вага в сухому виді, дрібні - ріжки, рігатоні, НЕ вермішель)
- Яйце - 1 штука (добірне)
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Сир тертий - 1 Склянка (якнайменше)
- Чорний перець - За смаком
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - За смаком (для обжарки )
Дрібні макарони відваріть аль-денте, злийте воду і остудіть. Змішайте з фаршем, томатною пастою або соусом, яйцем і тертим сиром. Посолити і поперчити до смаку і обов'язково додайте трохи орегано. Добре вимішайте фарш і дайте йому постояти хвилин 15. Яйця можна додати і два, якщо вони не дуже великі. В будь-якому випадку, фарш не повинен бути рідким.
Вологими руками скачайте невеликі круглі котлети. Дрібні легше перевертати. При бажанні можна запанірувати котлети в борошні, смачніше в кукурудзяної, додавши в паніровці пряні трави.
Обсмажте котлети на середньому вогні до рум'яної скоринки, потім зменшіть вогонь до мінімуму, хлюпніть на дно не більше двох ложок гарячої води і прикрийте кришкою, щоб котлети дійшли. Можна після легкої обжарювання запекти котлети в бешамель або сирному соусі.
Подавайте котлети з домашнім томатним соусом або кетчупом. Відмінно йде до котлет і томатний сік.