Гречка по-флотськи
(покроковий рецепт з фото)
Гречка по-флотськи - смачне, ситне і корисне блюдо. Поки відварюється гречана крупа, приготуйте піджарку з яловичого фаршу. Всього за 20 хвилин у вас буде готовий повноцінний обід або вечерю.
Гречана крупа багата корисними речовинами, допомагає людині боротися з хворобами і залишатися здоровим. І, тому я обов'язково включаю в меню страви з неї. Одне з них - гречка з м'ясним фаршем. Нижче дивіться подробиці, як приготувати гречку по-флотськи.
- Крупа гречана - 200 грам
- Вода - 400 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яловичина - 200 грам
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 2 штуки
Підготуйте необхідні продукти. Крупу переберіть, промийте в прохолодній воді, відкиньте на сито.
Залийте гречку холодною водою, пропорція крупи до води завжди 1:2. Додайте сіль, на сильному вогні доведіть до кипіння.
Накрийте кришкою, варіть на повільному вогні протягом 15 хвилин. Чи не перемішуйте крупу і не відкривайте кришку до повної готовності гречки.
Поки відварюється крупа, приготуйте фарш. М'ясо перекрутити на м'ясорубці, посоліть і поперчіть його на смак, перемішайте добре.
На сковороді розігрійте масло, пассеруйте подрібнену цибулю до прозорості.
На сковороді розігрійте масло, пассеруйте подрібнену цибулю до прозорості.
Додайте м'ясний фарш, перемішайте. Обсмажуйте до рум'яної скоринки, помішуючи лопаткою.
Додайте гречку, перемішайте, готуйте на повільному вогні протягом 2-3 хвилин.
Смачного!