Рецепт Котлети по-домашньому фото

Котлети по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Фарш
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Котлети

Котлетки люблять все, і існує безліч способів їх приготування, але рецепт, який я пропоную сьогодні, на мій погляд, найбільш вдалий завдяки поєднанню свинячого і яловичого фаршу.

У нас в родині все просто обожнюють котлети, і я перепробувала багато різних рецептів їх приготування, поки не зупинилася на цьому простий рецепт котлет по-домашньому. Я не збрешу вам, якщо скажу, що тут я знайшла те ідеальне поєднання інгредієнтів, яке так давно шукала. А секрет, як виявилося, простіше простого, треба просто змішати 50 з 50 свинячий і яловичий фарш, тоді котлети виходять неймовірно смачні, м'які і ніжні, і при цьому в міру жирні. Негласним голосуванням в нашій родині вони одностайно названі кращими з усіх випробуваних нами котлет. А якщо ви мені не вірите, тоді приготуйте їх і на власному досвіді переконаєтеся, наскільки вони виходять смачними, і ось вам і рецепт котлет по-домашньому з фото для більшої наочності.

  • Фарш свинячий - 500 грам
  • Фарш яловичий - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Хліб пшеничний - 100 грам
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
котлети по-домашньому - фото крок 1
Викладаємо свинячий і яловичий фарш в глибоку миску і ретельно перемішуємо, поки маса не стане однорідною.
котлети по-домашньому - фото крок 2
Тепер солимо фарш, посипаємо чорним меленим перцем і додаємо дрібно нарізану цибулю, ще раз добре перемішуємо.
котлети по-домашньому - фото крок 3
Хліб (найкраще трохи черствий) заливаємо молоком і залишаємо на 10-15 хвилин. Потім акуратно розминаємо його за допомогою вилки.
котлети по-домашньому - фото крок 4
Переливаємо отриману суміш в миску з фаршем і гарненько все перемішуємо, поки у нас не вийде однорідна маса.
котлети по-домашньому - фото крок 5
Вливаємо на сковороду невелику кількість масла, а поки воно нагрівається, формуємо з фаршу акуратні котлетки. Обсмажуємо їх на середньому вогні до рум'яної скоринки, а потім накриваємо сковорідку кришкою, і деякий час смажимо котлети на повільному вогні.
котлети по-домашньому - фото крок 6
А ось і готовий результат. Котлети відмінно поєднуються з будь-яким гарніром, а особливо смачно з картопляним пюре. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти