Пожарський котлети по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте приготувати разом зі мною пожарські котлети по-домашньому. Це неймовірно смачні, соковиті домашні котлети з повним отсутсутствіем в фарші хліба. Zaintrigovanи? Так швидше за роботу!
Слід правильно сформувати котлету. Форма котлети повинна бути максимально ідеальної. Зручно формувати котлету за допомогою ножа просто на обробній дошці. Котлета буде гарніше з того боку, який першій потрапить на сковороду. Це правило всіх котлет. Тому пам'ятайте про це при приготуванні і намагайтеся максимально естетично і красиво формувати котлети.
- Куряче / індиче філе або фарш - 800 грам
- Вершки молочні - 150-200 мілілітрів(10-20% жирності)
- Панірувальні сухарі - 400 грам
- Сіль, спеції - За смаком
- Вершкове масло - 100 грам
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
Для приготування Пожарський котлет по-домашньому вам необхідно взяти ріпчасту цибулю і м'ясо птиці, ще трохи спецій і два види олії, панірувальні сухарі. Отже, ріпчаста цибуля нарізаємо невеликими кубиками. У фарш з м'яса птиці краще додавати обсмажену цибулю. Так котлети будуть смачніше.
Для приготування котлет можна взяти фарш з м'яса птиці або куряче / індиче філе, попередньо перекрутив його в м'ясорубці.
Змішайте фарш, обсмажену цибулю (масло потрібно віджати, в фарш не додавати). Додайте спеції за смаком і сіль.
Фарш необхідно як слід вимішати. Влийте в фарш 150 мл. Вершків (10-20% жирності), знову все перемішайте. Наберіть трохи підготовленого фаршу (невелику коржик). З одного сторони обваляйте його в панірувальних сухарях. Злегка розпластайте корж фаршу, вкладіть в неї шматочок вершкового масла. З'єднайте краю, надавши форму котлети. Пожарський котлети повинні бути особливої форми. З одного боку край котлети повинен бути остренький, а з іншого - злегка закруглений. Котлета нагадує форму яйця.
Добре вивалявся котлету в паніровці. Пам'ятайте, що котлета повинна бути добре зліплена, щоб масло при обсмажуванні не витекло.
Обсмажте котлети на рослинному маслі. Рівень масла в сковороді повинен доходити до середини котлети. Не шкодуйте масла, інакше котлети будуть не дуже ефектні і не такі смачні.
Подайте пожарські котлети по-домашньому до столу. Можна подати їх з салатом, з будь-яким гарніром на ваш смак.