Котлети по-Пожарський
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва добре знайоме всім любителям класичної російської кухні. Найніжніші всередині котлетки в хрусткій паніровці - це приголомшливо смачно і зовсім нескладно насправді. Готуйте і ви!
Хотілося б поділитися з вами моїм варіантом, як приготувати котлети по-Пожарський. Вони виходять дуже соковитими і неймовірно ніжними, так що чудово підходять для раціону не тільки дорослих, але і дітей. Їх можна подавати до столу з соусом, овочами або улюбленим гарніром, наприклад.
- Куряче філе - 450 грам
- Хліб - 3-4 скибочок
- Молоко - 0.5 склянки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Панірувальні сухарі - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Насамперед поламайте хліб на невеликі шматочки і викладіть в глибоку миску. Залийте молоком і залиште на час.
2. Куряче філе вимийте, обсушити і наріжте середніми шматочками.
3. Пропустіть через м'ясорубку філе куряче і замочений хліб.
4. Посоліть і поперчіть за смаком. Все перемішайте. У класичному рецепті котлет по-Пожарський не використовується яйце.
5. Змочіть злегка руки у воді і сформуйте невеликі котлетки.
6. Обваляйте з усіх боків в панірувальних сухарях (тільки в них, борошно не підійде). Найкраще використовувати сухарі з кірочок білого хліба.
7. Розігрійте на сковороді рослинне масло (можна також використовувати вершкове) і викладіть котлетки.
8. Смажте на середньому вогні до рум'яності з двох сторін. Смачного!