Рецепт Котлети «Пожарський» класичний рецепт фото

Котлети «Пожарський» класичний рецепт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 35 хв.

Любіть традиційні страви російської кухні? А ви знаєте, як зробити котлети"Пожарські" , класичний рецепт яких наведено нижче? Якщо ще не довелось, тоді обов'язково їх варто спробувати.

Опис приготування:

Це один із способів, як приготувати котлети"Пожарські" , класичний рецепт яких має кілька варіацій. Традиційно, куряче філе рубали дрібними шматочками, однак надалі стали пропускати через м'ясорубку і цей варіант полюбився багатьом.

  • Куряче філе - 600 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Сухарі паніровочні - 150 грам
  • Хліб - 4-5 скибочок
  • Сіль - За смаком
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
котлети
1. Скибочки хліба викласти в невелику мисочку і залити молоком.
котлети
2. Куряче філе вимити, обсушити трохи і пропустити через м'ясорубку.
котлети
3. Вбити одне середнє яйце.
котлети
4. Додати вершки. Саме вони роблять котлети соковитими, так що цей інгредієнт є обов'язковим.
котлети
5. Викласти розмочений хліб і посолити. Щоб зробити більш пікантними котлети"Пожарські" , класичний рецепт в домашніх умовах можна доповнити також спеціями за смаком.
котлети
6. Все ретельно перемішати і сформувати котлетки. Щоб легше було працювати з фаршем, можна змочити руки водою.
котлети
7. На тарілку висипати панірувальні сухарі. Один з нюансів, як зробити котлети"Пожарські" - класичний рецепт неможливий без рясної хрусткою панірування.
котлети
8. На сковороді розтопити вершкове масло і викласти котлетки.
котлети
9. На середньому вогні обсмажити з двох сторін до появи скоринки, а потім зменшити вогонь і під кришкою томити ще близько 10 хвилин.

Схожі рецепти