Котлети «Пожарський» класичний рецепт
(покроковий рецепт з фото)
Любіть традиційні страви російської кухні? А ви знаєте, як зробити котлети "пожарські", класичний рецепт яких наведено нижче? Якщо ще не довелось, тоді обов'язково їх варто спробувати.
Це один із способів, як приготувати котлети "пожарські", класичний рецепт яких має кілька варіацій. Традиційно, куряче філе рубали дрібними шматочками, однак надалі стали пропускати через м'ясорубку і цей варіант полюбився багатьом.
- Куряче філе - 600 грам
- Яйце - 1 штука
- Вершки - 100 мілілітрів
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сухарі паніровочні - 150 грам
- Хліб - 4-5 скибочок
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
1. Скибочки хліба викласти в невелику мисочку і залити молоком.
2. Куряче філе вимити, обсушити трохи і пропустити через м'ясорубку.
3. Вбити одне середнє яйце.
4. Додати вершки. Саме вони роблять котлети соковитими, так що цей інгредієнт є обов'язковим.
5. Викласти розмочений хліб і посолити. Щоб зробити більш пікантними котлети "пожарські", класичний рецепт в домашніх умовах можна доповнити також спеціями за смаком.
6. Все ретельно перемішати і сформувати котлетки. Щоб легше було працювати з фаршем, можна змочити руки водою.
7. На тарілку висипати панірувальні сухарі. Один з нюансів, як зробити котлети "пожарські" - класичний рецепт неможливий без рясної хрусткою панірування.
8. На сковороді розтопити вершкове масло і викласти котлетки.
9. На середньому вогні обсмажити з двох сторін до появи скоринки, а потім зменшити вогонь і під кришкою томити ще близько 10 хвилин.