Котлети «Пожарський» класичний рецепт
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 35 хв.
Любіть традиційні страви російської кухні? А ви знаєте, як зробити котлети"Пожарські" , класичний рецепт яких наведено нижче? Якщо ще не довелось, тоді обов'язково їх варто спробувати.
Опис приготування:
Це один із способів, як приготувати котлети"Пожарські" , класичний рецепт яких має кілька варіацій. Традиційно, куряче філе рубали дрібними шматочками, однак надалі стали пропускати через м'ясорубку і цей варіант полюбився багатьом.
- Куряче філе - 600 грам
- Яйце - 1 штука
- Вершки - 100 мілілітрів
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сухарі паніровочні - 150 грам
- Хліб - 4-5 скибочок
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
1. Скибочки хліба викласти в невелику мисочку і залити молоком.
2. Куряче філе вимити, обсушити трохи і пропустити через м'ясорубку.
3. Вбити одне середнє яйце.
4. Додати вершки. Саме вони роблять котлети соковитими, так що цей інгредієнт є обов'язковим.
5. Викласти розмочений хліб і посолити. Щоб зробити більш пікантними котлети"Пожарські" , класичний рецепт в домашніх умовах можна доповнити також спеціями за смаком.
6. Все ретельно перемішати і сформувати котлетки. Щоб легше було працювати з фаршем, можна змочити руки водою.
7. На тарілку висипати панірувальні сухарі. Один з нюансів, як зробити котлети"Пожарські" - класичний рецепт неможливий без рясної хрусткою панірування.
8. На сковороді розтопити вершкове масло і викласти котлетки.
9. На середньому вогні обсмажити з двох сторін до появи скоринки, а потім зменшити вогонь і під кришкою томити ще близько 10 хвилин.