Рецепт Котлети «Новомихайловские» фото

Котлети «Новомихайловские»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка, Куряча грудка
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Котлети

Сьогодні ми будемо готувати смачні і соковиті котлети, на перший погляд, схожі на знамениті котлети "по-киевски" . Але ці виходять більш ніжними, та й готуються простіше і швидше. Почнемо!

Такі котлети подавали в трактирах Росії ще в 19 столітті. Котлети хоч і приготовлені їх курячої грудки, але виходять зовсім сухими і дуже ніжними. Масло треба взяти м'яке, щоб воно краще перемішалося з грудкою. Саме воно не дає котлет стати сухими. Смачного!

  • Куряча грудка - 2 штуки (філе)
  • Крила курячі - 4 штуки
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
  • Вершки 20% - 7 Ст. Ложок(6 ст. L. - в фарш, 1 ст. L. - в жовток)
  • Жовток яєчний - 2 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
  • Сухарі паніровочні - 8 Ст. Ложок
котлети
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
котлети
Обробити крила на сегменти і очистіть кісточки.
котлети
Проваріть в солоній воді 2 хвилини, вийміть і остудіть. Відокремте м'ясо, що залишилося, залиште трохи з одного боку.
котлети
Курячі грудки вимийте і висушіть. Поріжте на шматочки, додайте масло і пробийте блендером до однорідної маси.
котлети
Додати сіль, поперчіть і влийте вершки. Все добре перемішайте.
котлети
З фаршу сформуйте однакові котлети, вклавши в середину кісточку м'ясом всередину. Приберіть в морозильну камеру на 30 хвилин.
котлети
Жовток перемішайте з вершками. Змастіть котлети жовткова масою.
котлети
Обваляйте котлети в сухарях.
котлети
Обсмажте в гарячій сковороді з маслом протягом 5 хвилин до рум'яної скоринки з двох сторін.
котлети
Перекладіть котлети в форму для запікання і готуйте в гарячій духовці при 190 градусах протягом 20 хвилин.
котлети
Подавайте відразу.
котлети
Смачного!

Схожі рецепти