Котлети «Новомихайловские»
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ми будемо готувати смачні і соковиті котлети, на перший погляд, схожі на знамениті котлети "по-киевски" . Але ці виходять більш ніжними, та й готуються простіше і швидше. Почнемо!
Такі котлети подавали в трактирах Росії ще в 19 столітті. Котлети хоч і приготовлені їх курячої грудки, але виходять зовсім сухими і дуже ніжними. Масло треба взяти м'яке, щоб воно краще перемішалося з грудкою. Саме воно не дає котлет стати сухими. Смачного!
- Куряча грудка - 2 штуки (філе)
- Крила курячі - 4 штуки
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Вершки 20% - 7 Ст. Ложок(6 ст. L. - в фарш, 1 ст. L. - в жовток)
- Жовток яєчний - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Сухарі паніровочні - 8 Ст. Ложок
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Обробити крила на сегменти і очистіть кісточки.
Проваріть в солоній воді 2 хвилини, вийміть і остудіть. Відокремте м'ясо, що залишилося, залиште трохи з одного боку.
Курячі грудки вимийте і висушіть. Поріжте на шматочки, додайте масло і пробийте блендером до однорідної маси.
Додати сіль, поперчіть і влийте вершки. Все добре перемішайте.
З фаршу сформуйте однакові котлети, вклавши в середину кісточку м'ясом всередину. Приберіть в морозильну камеру на 30 хвилин.
Жовток перемішайте з вершками. Змастіть котлети жовткова масою.
Обваляйте котлети в сухарях.
Обсмажте в гарячій сковороді з маслом протягом 5 хвилин до рум'яної скоринки з двох сторін.
Перекладіть котлети в форму для запікання і готуйте в гарячій духовці при 190 градусах протягом 20 хвилин.
Подавайте відразу.
Смачного!