Котлета по-Хлиновск
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні розповім вам, як приготувати котлету по-Хлиновск. Котлети виходять соковиті, м'які і дуже смачні! Беріть на замітку рецепт!
Котлети по-Хлиновск - в простолюдді відомі більше як котлети з картоплею. Блюдо ситне і смачне, яке можна подати до сімейної трапези або до святкового столу. На гарнір підійдуть свіжі овочі, крупи, макарони, запечений або відварну картоплю. Рецепт дуже простий і не забере багато часу і сил. Спробуйте!
- Фарш - 700 грам
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Сухарі для панірування - 0, 5 склянки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
Підготуйте всі інгредієнти. Фарш я вважаю за краще робити сама і для цього в рівних пропорціях пропускаю заздалегідь через м'ясорубку м'якоть свинини і яловичини.
Перекладіть фарш в глибоку миску.
Додайте до нього нарізаний дрібними кубиками цибулю.
Натертий на дрібній тертці картопля.
Яйце, сіль і перець за смаком.
Все ретельно перемішайте. Якщо фарш здається сухуватим, влийте приблизно 30-50 мл. Холодної води і перемішайте все ще раз.
Сформуйте овальні котлети і обваляйте їх з усіх боків в сухарях.
Обсмажте котлети з двох сторін на середньому вогні до рум'яної скоринки зверху. Потім перекладіть на деко і доведіть в нагрітій до 180 градусів духовці до готовності, протягом 10-15 хвилин. Котлети по-Хлиновск готові. Смачного!