Котлета де-волей (курячі котлети)
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва чимось нагадує котлети по-київськи, тільки готується набагато простіше, а виходить не менш смачним. Рецепт прийшов до нас із Франції, де такі котлети готували з курячої грудки.
Рецепт традиційний французький, де такі котлети називали "котлети де-воля" . Якщо хочете відступити від традиційної рецептури, то в начинку можна також додати грибочки або сир. Вийде дуже смачно!
- Куряча грудка - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Петрушка - 4 штуки
- Куряче яйце - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Хліб - 400 грам (білий)
- Масло рослинне - 500 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Вершкове масло кімнатної температури змішайте з нарізаною петрушкою, загорніть у фольгу і приберіть в морозилку на годину.
2. У курячої грудки відокремте мале філе від великого і злегка відбийте обидва філе.
3. Додати сіль, поперчіть. У центр великого філе покладіть шматочок зеленого масла.
4. Накрийте малим філе, оберніть з усіх боків, щоб масло при смаженні не витекло.
5. Яйця збийте разом з молоком, приправити сіллю.
6. Хліб натріть на тертці.
7. Обваляйте котлету спочатку в борошні.
8. Потім - в яєчної суміші і в хлібних крихтах. Знову в яєчної і ще раз в крихтах.
9. Обсмажуйте в киплячій олії. Потім доведіть до готовності в духовці при 180 градусах близько 20 хвилин.
10. Смачного!