Корейка з баранини
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо баранчика ніжне і делікатне, обожнюю різноманітні страви з нього, в тому числі і рецепт, як приготувати корейку з баранини, яку часто готую відразу з овочами. Отримую повноцінне блюдо.
Бараняча корейка по праву вважається делікатесом, до того ж її дуже просто готувати, хоча і не дуже швидко. Корейку можна використовувати для приготування шашликів на мангалі, або запікати у фользі, Казань, жарити на сковорідці. У будь-якому випадку готову страву вийде дуже ніжним і соковитим.
- Картопля - 6 штук
- Морквина - 1 штука
- Корінь селери - 100 грам
- Часник - 3 зубчики
- Вода - 0, 5 L
- Цибулина - 2 штуки
- Стебла селери - 3 штуки
- Сіль - За смаком
- Хміль сунелі - 1/2 чайних ложки
- Перець - 1 штука
- Корейка Бараняча - 1, 5 кілограма
- Соняшникова олія - 1 Ст. Ложка
1. Насамперед приступаю до м'яса: розрізаю по кісточці на шматочки і зчищаю зайвий жир, щоб страва не було дуже жирним. Мою і витираю паперовим рушником.
2. В казанок вливаю столову ложку соняшникової олії, потім перекладаю корейку в казан, солю, всипав хмелі-сунелі і ретельно перемішую м'ясо, щоб приправа потрапила на всі шматочки. Відправляю казан в розігрітий до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин.
3. Поки м'ясо в духовці, підготую все овочі: очищаю морква, цибуля, перець, стебла і корінь селери. Моркву і селеру нарізаю брусочками, перець і цибулю нарізаю невеликими шматочками.
4. Чищу картоплю, нарізаю великими шматками і розміщую їх в воду.
5. Через відведений час дістаю казан з духовки, перемішую м'ясо і додаю корінь і стебло селери, морквину і цибулю, а також очищений часник. Ставлю назад в духову шафу на 30 хвилин.
6. Потім дістаю казан і відправляю в нього крупно порізану картоплю, перець, солю і заливаю все водою, назад ставлю в духовку.
7. Тушу ще 30-40 хвилин до готовності картоплі і дістаю блюдо з духовки, подаю його гарячим разом з овочами і бульйоном. Смачного!