Рецепт Копитко фото

Копитко
(покроковий рецепт з фото)

Білоруська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 30 хв.

Рецепт Копитко по-білоруськи або білоруські Копитко - смачна страва з картоплі.

Опис приготування:

Картопля очистіть, після чого натріть його на тертці. Додайте до отриманої маси сіль, соду і борошно. Замісити тісто, яке слід розкачати тонким шаром і нарізати невеликими прямокутниками (4х2 см).

Покладіть отримані заготовки на деко і випікайте в духовці до готовності. Шпик ріжеться невеликими кубиками, до нього додається цибуля, який був попередньо нашаткувати і обидва інгредієнта смажаться до золотистого кольору. Опустіть Копитко на 3-5 хвилин в воду перед тим, як подати їх до столу. Відкладіть і дайте стекти зайвої рідини, після чого змішайте з засмажкою і страва готова.


  • Картопля - 700 грам
  • Борошно пшеничне - 80 грам
  • Сода - 6 грам
  • Шпик - 160 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Сіль - - За смаком
Картопля очистіть, після чого натріть його на тертці. Додайте до отриманої маси сіль, соду і борошно. Замісити тісто, яке слід розкачати тонким шаром і нарізати невеликими прямокутниками (4х2 см).

Покладіть отримані заготовки на деко і випікайте в духовці до готовності. Шпик ріжеться невеликими кубиками, до нього додається цибуля, який був попередньо нашаткувати і обидва інгредієнта смажаться до золотистого кольору. Опустіть Копитко на 3-5 хвилин в воду перед тим, як подати їх до столу. Відкладіть і дайте стекти зайвої рідини, після чого змішайте з засмажкою і страва готова.

Схожі рецепти