Копитко
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт Копитко по-білоруськи або білоруські Копитко - смачна страва з картоплі.
Картопля очистіть, після чого натріть його на тертці. Додайте до отриманої маси сіль, соду і борошно. Замісити тісто, яке слід розкачати тонким шаром і нарізати невеликими прямокутниками (4х2 см).
Покладіть отримані заготовки на деко і випікайте в духовці до готовності. Шпик ріжеться невеликими кубиками, до нього додається цибуля, який був попередньо нашаткувати і обидва інгредієнта смажаться до золотистого кольору. Опустіть Копитко на 3-5 хвилин в воду перед тим, як подати їх до столу. Відкладіть і дайте стекти зайвої рідини, після чого змішайте з засмажкою і страва готова.
- Картопля - 700 грам
- Борошно пшеничне - 80 грам
- Сода - 6 грам
- Шпик - 160 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Сіль - - За смаком
Покладіть отримані заготовки на деко і випікайте в духовці до готовності. Шпик ріжеться невеликими кубиками, до нього додається цибуля, який був попередньо нашаткувати і обидва інгредієнта смажаться до золотистого кольору. Опустіть Копитко на 3-5 хвилин в воду перед тим, як подати їх до столу. Відкладіть і дайте стекти зайвої рідини, після чого змішайте з засмажкою і страва готова.