Kongra
(покроковий рецепт з фото)
У узбеків є плов, у іспанців - паелья, італійців - різотто, а у кубинців є конгрі. Kongra - це плов, який готується з овочів, бобів і рису, а подається тільки з Кубою Лібра. Жарт
Kongra - дуже смачне національне кубинське блюдо. Коли я його готую, завжди намагаюся налаштуватися на потрібний лад. Тобто включаю кубинську музику, п'ю якийсь кубинський напій і уявляю, що на вулиці + 45 і зараз до мене в гості прийдуть жаркі кубинські подружки Це завжди дає свій позитивний результат - блюдо виходить неймовірно смачним. Так що, Kongra - це більше ніж просто блюдо, це настрій і особливе відчуття життя. Розповідаю, як приготувати конгрі і влаштувати собі обід (або вечерю) кубинський!
- Сало з м'ясом - 300 грам
- Мал - 2 склянки
- Вода - 4 склянки
- Цибуля - 1 штука
- Болгарський перець - 1/3 штуки (трьох кольорів - зелений, жовтий, червоний)
- Часник - 4 зубчики
- Кмин - 3 чайних ложки
- Консервовані боби - 1 штука (банку)
М'ясо нарізаємо такими ж невеликими шматочками як на фото.
Потім м'ясо кладемо в зручну посуд, солимо, перчим.
Обсмажуємо близько 5-7 хвилин.
Далі нарізаємо дрібно цибулю і перець кубиками.
Кмин розтираємо
Боби відкриваємо, часник дрібно рубаємо.
Овочі складаємо до м'яса. Боби поки не кладемо. Якщо мало жиру, то додаємо трохи олії. Все добре перемішуємо і готуємо протягом 5 хвилин. Потім додаємо кмин.
Далі в каструлю завантажуємо боби і рис.
Все добре перемішуємо. Рис повинен увібрати в себе всі соки і потім заливаємо все водою. Варимо блюдо близько 10 хвилин на сильному вогні. Потім накриваємо кришкою, прибираємо вогонь до мінімуму і варимо протягом 20-25 хвилин.
Пробуємо. Чи вистачає солі? Можна додати перцю і інших приправ.
Смачного!