Рисові палички
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт простий і смачної закуски з найдоступніших продуктів. Приготувати рисові палички можна на сніданок як закуску або подати як самостійне блюдо у вигляді перекусу протягом дня.
Цікава і пікантна закуска. Можна приготувати палички з начинкою з сиру або будь-який інший, простір для фантазії тут великий. Дуже смачно подавати з соусом в гарячому вигляді.
- Мал - 150 грам
- Вода - 300 мілілітрів
- Картопля - 150 грам (варений в мундирі)
- Крупа манна - 1 Ст. Ложка
- Сухарі для панірування - 5 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Паприка - За смаком
- Прованські трави - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти. Картопля заздалегідь відварити в мундирі і трохи остудіть.

Рис промийте, залийте водою і доведіть до кипіння. Проваріть приблизно 10-15 хвилин до повного випаровування рідини, зніміть з вогню і дайте настоятися під кришкою ще 10 хвилин.

Гарячий рис перемішайте і дайте трохи охолонути.

Додайте манку, сіль і спеції.

Перемішайте і додайте тертий на дрібній тертці картопля.

Має вийти рисово-картопляне тісто.

Мокрими руками отщіпніте від тесту шматочки, сформуйте з них палички і обваляйте в сухарях.

Нагрійте в сковороді олію і викладіть отримані заготовки.

Обсмажте палички з усіх боків до золотистого кольору.

Рисові палички готові. Подавайте як гарнір або самостійно з будь-яким улюбленим соусом. Смачного!