Млинці рисові
(покроковий рецепт з фото)
Особливість рисової муки в тому, що це крохмалевмісні (80% крохмалю) борошно з відсутністю клейковини. Млинці виходять тоненькі, рум'яні і смачні. Їх можна подавати з варенням, сметаною.
Врахуйте таку особливість рецепта, як приготувати рисові млинці: тісто з рисового борошна потрібно збовтувати віночком перед випічкою кожного млинчика, так як мука осідає на дно. Якщо млинці рвуться, додайте ложку крохмалю. Подавайте випічку з медом, сиропом або джемом. Це чудовий варіант для сніданку.
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 100-150 мілілітрів
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Рисове борошно - 200 грам
- Цукор - 50 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - За смаком
1
Збийте яйця міксером до густої піни. Потім додайте цукор і віночком перемішайте до розчинення.
2
Додайте молоко, ванілін і рослинне масло, перемішайте.
3
Просійте борошно разом з розпушувачем в яєчну суміш і перемішайте до однорідності. Повинна вийти консистенція рідкої сметани.
4
На розігріту сковороду ополоником налийте трохи тіста і розподіліть тонким шаром. Смажте з обох боків до золотистого кольору.
5
Готові млинці змастіть вершковим маслом.