Рецепт Рисові палички з апельсиново-медовим соусом фото

Рисові палички з апельсиново-медовим соусом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти , Крупи , Молоко , Мал
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Солодке , Десерти
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Райс Crispelle - це десерт італійської кухні, який готується з рису"арборио" за класичним рецептом з цедрою апельсина і медом. На виході отримаєте хрусткі зовні і м'які всередині палички.

Опис приготування:

Рисові палички з апельсиново-медовим соусом. Пропоную вам рецепт десерту італійської кухні, для якого готується дріжджове тісто - незвичайне, з рисової каші з борошном, цедрою апельсина. Для економних господинь це ще і рецепт для утилізації залишків рисової каші, що залишилася після сніданку або вечері. У готовому виробі ви навіть не відчуєте присутність рису. Десерт я приготувала двома способами. Перший - класичний (приготування у фритюрі) і другий спосіб - випічка в духовці. І той, і інший способи відмінні. З цього тесту можна вільно готувати смачні булочки, вони гарні з вершковим маслом до чаю, а також їх можна подати з соусом з меду з апельсиновим соком.

  • Мал - 200 грам
  • Молоко - 300 мілілітрів(200 мл - для варіння рису і 100 мл - для тіста )
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Мука - 200 грам
  • Цедра апельсина - 0, 5 штуки (з половини апельсина)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - За смаком (для фритюру )
  • Мідь - 100 грам (для соусу)
  • Сік апельсина - 0, 5 штуки (для соусу)
  • Цукрова пудра - За смаком (для присипки )
рисові палички з апельсиново-медовим соусом - фото крок 1
У каструлю викладіть рис, влийте 200 мл молока і 100 мл води, додайте сіль. Доведіть до кипіння, потім відразу зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте під кришкою хвилин 14-15. Остудіть кашу до кімнатної температури. Натріть цедру половини апельсина.
рисові палички з апельсиново-медовим соусом - фото крок 2
В 100 мл теплого молока розведіть цукор з дріжджами. Перемішайте і залиште на 15 хвилин.
рисові палички з апельсиново-медовим соусом - фото крок 3
З'єднайте рідку суміш з рисовою кашею і просіяного борошном.
рисові палички з апельсиново-медовим соусом - фото крок 4
Все ретельно перемішайте, накрийте плівкою і залиште години на 2-3, поки тісто підніметься.
рисові палички з апельсиново-медовим соусом - фото крок 5
Коли тісто збільшиться приблизно в три рази, потрібно його обмять прямо в мисці.
рисові палички з апельсиново-медовим соусом - фото крок 6
Тісто вийде липке, тому накрийте обробну дошку харчовою плівкою, руки змастіть рослинною олією і сформуйте на дошці половину тіста в прямокутник шириною 8 см. Товщина 1, 5 см.
рисові палички з апельсиново-медовим соусом - фото крок 7
У сотейнику добре нагрійте рослинну олію.
рисові палички з апельсиново-медовим соусом - фото крок 8
Наріжте тісто на смужки.
рисові палички з апельсиново-медовим соусом - фото крок 9
Смажте у фритюрі до золотистого кольору.
рисові палички з апельсиново-медовим соусом - фото крок 10
Готові палички викладіть на паперовий рушник до охолодження. Я приготувала з цього тесту ще і кульки.
рисові палички з апельсиново-медовим соусом - фото крок 11
З половини тіста сформувала ковбаски, розклала на деко і відправила в духовку, розігріту до 200 градусів.
рисові палички з апельсиново-медовим соусом - фото крок 12
Випікати потрібно приблизно 20 хвилин.
рисові палички з апельсиново-медовим соусом - фото крок 13
Вийшли булочки з апельсиновим ароматом.
рисові палички з апельсиново-медовим соусом - фото крок 14
Для соусу змішайте мед і сік апельсина.
рисові палички з апельсиново-медовим соусом - фото крок 15
Смачного!

Схожі рецепти