Шарлотка з яблуками і медовим бісквітом
(покроковий рецепт з фото)
Ну, хто не любить шарлотку? Це найулюбленіший мій десерт з використанням свіжих фруктів. Думаю, в цьому багато хто мене підтримають. Розповім, як приготувати шарлотку з яблуками і медовим бісквітом.
Приготування цього пирога не видається мені складним. Яблука потрібно залити бісквітним тестом і випікати. А ось якщо замість звичайного бісквіта приготувати медовий, смак звичного пирога розкривається в новій "гамі" . Дуже рекомендую цей рецепт!
- Яблука - 4-5 штук
- Яйця - 5 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 20 грам
1. Духовку розігріву, готуємо форму. Застеляємо форму для випічки пергаментом і посипаємо цукром (1 столовою ложкою), вершкове масло нарізаємо шматочками і викладаємо у форму.
2. Яблука миємо й витираємо, потім очищаємо від насіння і нарізаємо невеликими шматочками або кубиком.
3. Викладаємо на дно форми подрібнені яблука.
4. Для бісквіта: в миску вбиваємо яйця, збиваємо їх віночком. Після утворення невеликої піни додаємо по столовій ложці цукру.
5. Мед перекладаємо в сотейник і трохи підігріваємо, додаємо соду і перемішуємо, варимо близько 2-3 хвилин. Маса дуже сильно піниться.
6. Включаємо міксер, додаємо по одній столовій ложці медової суміші, збиваємо 1-2 хвилини.
7. Борошно просіваємо і в кілька прийомів додаємо в бісквітне тісто, перемішуємо.
8. Виливаємо тісто в форму з яблуками, розподіляємо його, щоб тісто "проникло" між яблуками.
9. Випікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці 30-45 хвилин, після цього охолоджуємо і дістаємо з форми. Перевертаємо бісквіт, нарізаємо його шматочками.