Рецепт Шарлотка з яблуками і медовим бісквітом фото

Шарлотка з яблуками і медовим бісквітом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука, Бісквітне тісто
На полуденок
Випічка, Шарлотка

Ну, хто не любить шарлотку? Це найулюбленіший мій десерт з використанням свіжих фруктів. Думаю, в цьому багато хто мене підтримають. Розповім, як приготувати шарлотку з яблуками і медовим бісквітом.

Приготування цього пирога не видається мені складним. Яблука потрібно залити бісквітним тестом і випікати. А ось якщо замість звичайного бісквіта приготувати медовий, смак звичного пирога розкривається в новій "гамі" . Дуже рекомендую цей рецепт!

  • Яблука - 4-5 штук
  • Яйця - 5 штук
  • Сіль - 1 щіпка
  • Борошно - 200 грам
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Вершкове масло - 20 грам
шарлотка з яблуками і медовим бісквітом - фото крок 1
1. Духовку розігріву, готуємо форму. Застеляємо форму для випічки пергаментом і посипаємо цукром (1 столовою ложкою), вершкове масло нарізаємо шматочками і викладаємо у форму.
шарлотка з яблуками і медовим бісквітом - фото крок 2
2. Яблука миємо й витираємо, потім очищаємо від насіння і нарізаємо невеликими шматочками або кубиком.
шарлотка з яблуками і медовим бісквітом - фото крок 3
3. Викладаємо на дно форми подрібнені яблука.
шарлотка з яблуками і медовим бісквітом - фото крок 4
4. Для бісквіта: в миску вбиваємо яйця, збиваємо їх віночком. Після утворення невеликої піни додаємо по столовій ложці цукру.
шарлотка з яблуками і медовим бісквітом - фото крок 5
5. Мед перекладаємо в сотейник і трохи підігріваємо, додаємо соду і перемішуємо, варимо близько 2-3 хвилин. Маса дуже сильно піниться.
шарлотка з яблуками і медовим бісквітом - фото крок 6
6. Включаємо міксер, додаємо по одній столовій ложці медової суміші, збиваємо 1-2 хвилини.
шарлотка з яблуками і медовим бісквітом - фото крок 7
7. Борошно просіваємо і в кілька прийомів додаємо в бісквітне тісто, перемішуємо.
шарлотка з яблуками і медовим бісквітом - фото крок 8
8. Виливаємо тісто в форму з яблуками, розподіляємо його, щоб тісто "проникло" між яблуками.
шарлотка з яблуками і медовим бісквітом - фото крок 9
9. Випікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці 30-45 хвилин, після цього охолоджуємо і дістаємо з форми. Перевертаємо бісквіт, нарізаємо його шматочками.

Схожі рецепти