Маннік з бруснично-медовим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Цей маннік відрізняється від інших манника способом приготування, ви переконаєтеся в цьому прочитавши мій рецепт. Бруснично-медовий соус можна замінити на будь-який інший, на ваш смак. Дивіться рецепт!
Отже, розповім, як приготувати "маннік з бруснично-медовим соусом" . Сам маннік незвичайний, він готується на жовтках і збитих білках, вже готовий заливається молоком. За своєю структурою він ніжний-ніжний, розсипчастий і дуже смачний! Для бруснично-медового соусу знадобиться всього два інгредієнти: мед натуральний і брусничний соус або джем. У мене варення брусничне з додаванням червоної смородини. Вийшли три великі порції. Пробуйте!
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 120 грам
- Ванільний цукор - 5 грам
- Манна крупа - 160 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Вершкове масло - 15 грам
- Брусничний соус - 3 Ст. Ложки
- Мед натуральний - 1 Ст. Ложка
1. Підготуйте необхідні продукти. Приступимо!
2. Яйця розділіть на жовтки і білки. Жовтки з'єднайте з цукром і ванільним цукром. Добре віночком розітріть масу, щоб цукор розчинився.
3. Додайте манку і добре перемішайте.
4. Готово. Відставте суміш на деякий час.
5. Білки збийте до м'яких піків, маса повинна вже тримати форму, але не бути дуже крутий.
6. З'єднайте білки з манкою і жовтками.
7. Форми змастіть вершковим маслом. Можна пекти в одній великій або маленьких формочках (6 штук), у мене три штуки середнього розміру.
8. Виливайте тісто в формочки, недоливу до самого краю 1-2 см, можна і трохи більше. Вони добре ростуть в духовці!
9. Випікайте манника в гарячій духовці (160 градусів) 30 хвилин.
10. Через 30 хвилин дістаньте манника і полийте молоком. У мене 3 форми, тому в кожну я влила по 100 мл молока, воно миттєво вбирається. Надішліть манника ще на 7 хвилин в духовку.
11. Манника готові. Залишилося тільки полити їх соусом. Для цього з'єднаєте брусничний соус з медом, перемішайте. Полийте випічку соусом.
12. Пригощайтеся! Дивно ніжний і солодкий маннік!