Соус «барбекю» з медовим віскі
(покроковий рецепт з фото)
Зробити смачний, насичений і апетитний соус в домашніх умовах зовсім нескладно. Ви будете впевнені в його складі і зможете перетворити звичайну щоденну їжу в страви, гідні меню ресторану
Покажу з опис кожного кроку, як приготувати соус "барбекю" з медовим віскі. Його смак і аромат підкорить вас з першої спроби. Такий соус чудово підійде для м'яса і курки. Його можна подавати до вже готових страв, а також використовувати під час смаження або запікання. Для реберець на грилі він просто незамінний. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде досить велика порція, але не хвилюйтеся: зберігати в холодильнику соус можна до двох тижнів.
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Медовий віскі - 3/4 склянки
- Кетчуп - 2 склянки (ідеально - домашній)
- Яблучний оцет - 1/3 склянки
- Вустерський соус - 1/3 склянки
- Коричневий цукор - 1/2 склянки
- Сіль і перець - За смаком
1. Великими часточками наріжте цибулю, викладіть в сотейник.
2. Очистіть і роздушіть часник, додайте до цибулі.
3. Влийте медовий віскі, поставте на вогонь.
4. Томіть на повільному вогні близько 10 хвилин, поки цибуля не стане м'яким.
5. Окремо з'єднайте кетчуп з оцтом.
6. Цукром.
7. Vusterskim соус.
8. Додайте сіль і перець за смаком, ретельно збийте все до однорідності.
9. Викладіть в сотейник, перемішайте і залиште хвилин на 15-20 на повільному вогні.
10. Зніміть з вогню і протріть соус "барбекю" з медовим віскі через сито.
11. Ось такий нереально смачний соус вийшов.