Маннік з полуничним соусом
(покроковий рецепт з фото)
З російської класичної випічки цей рецепт, на мій погляд, один з самих класних. Ніжна текстура тесту, недорогий і невеликий набір інгредієнтів, простий процес ... Відмінний варіант до чаю для всіх!
Якщо ви думаєте, що з манної крупи можна тільки зварити кашу на сніданок, то ви дуже помиляєтеся. Я розповім вам, як приготувати маннік з полуничним соусом, від якого ви точно будете в захваті. Рекомендую використовувати вузьку форму з високими бортами, тоді маннік буде більш повітряним і ніжним.
- Молоко - 2 склянки
- Манна крупа - 1/2 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 7 чайних ложок
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Полуниця - 1.5 склянки
- Цукрова пудра - За смаком (в соус)
1
Молоко поставте на вогонь і прогрійте.
2
Як тільки воно закипить, зніміть з вогню і всипте тонкою цівкою манну крупу, постійно помішуючи.
3
Додайте вершкове масло, цукор, не перестаючи помішувати.
4
Акуратно відокремте жовтки, додайте їх в тісто.
5
Влийте ванільний екстракт, ще раз перемішайте і залиште, щоб маса трохи охолола.
6
Білки з дрібкою солі збийте до щільних піків. Акуратно введіть їх в тісто.
7
Жароміцних форму змажте маслом і присипте манкою. Викладіть тісто і відправте його в розігріту до 180 градусів духовку.
8
Випікайте близько 30-45 хвилин до готовності.
9
Для приготування соусу відправте ягоди і цукрову пудру в невеликий сотейник. Прогрійте їх, помішуючи.
10
Як тільки маса стане однорідною, зніміть її з вогню і протріть через сито. Усе, соус готовий. Полийте їм маннік - і можна подавати десерт до столу.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!