Кекс з полуничним варенням
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите повітряну випічку, то кекс з полуничним варенням - це те, що вам потрібно! Готувати його можна з будь-яким джемом і навіть зі свіжими ягодами за цим же рецептом. Дуже смачно буде!
Якщо ви любите шоколад, додайте його в середину кексу, якщо хочете приготувати кекс зі свіжими ягодами - будь ласка. Я пропоную невигадливий рецепт, за яким кекс з полуничним варенням виходить на "ура! & Quot. Повітряне і ніжне тісто готується на основі яєць, борошна, цукру і вершкового масла.
- Борошно - 220 грам
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 150 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Розпушувач - 5 грам
- Ванілін - 1 За смаком
1. Починаємо збивати яйця на повній потужності міксера.
2. Поступово всипаємо до них цукор, збиваємо до стану густої піни.
3. Поступово всипаємо розпушувач, продовжуємо збивати.
4. В самому кінці вливаємо розтоплене вершкове масло.
5. І останній крок - просіяне через сито борошно. Просіяти борошно потрібно для збагачення її киснем, щоб тісто вийшло "дихаючим" і повітряним.
6. За консистенцією готове тісто вийде трохи зарідка, не лякайтесь, так і має бути.
7. Виливаємо частина тесту в форму для кексів, додаємо полуничне варення, після чого виливаємо решту тіста. Відправляємо кекс в духовку на 30 хвилин.
8. Коли кекс охолоне, подавайте його цілим або розріжте на частини. Я так і зробила: це зручно і красиво.